Slovenija
968 ogledov

Po zadnji gumi čez rdečo luč

Motorist čez rdečo luč bralka
Nora vožnja motorista po Celovški cesti v Ljubljani. Če bi ga ustavili policisti, bi ga olajšali za nekaj sto evrov.

"Danes popoldne sem čakala na avtobus v Šiški v Ljubljani, ko se je mimo po zadnji gumi in čez rdečo luč pripeljal motorist brez čelade," je bila ogorčena naša bralka. "Verjetno mi ni treba posebej omeniti, da je za 'stokrat' prekoračil hitrost."

Po besedah komentatorke na naši Facebook spletni strani takšen prizor na Celovški ni redek. "To se dogaja na Celovški ob lepem vremenu vsakodnevno, in to večkrat," pravi. "Verjemite mi, živim čisto ob cesti."

Bil bi ob nekaj sto evrov

Če bi motorista ujeli policisti, bi bil za prekoračitev hitrosti v naselju lahko oglobljen od 40 (za prekoračitev hitrosti do 5 km na uro) do 1.200 evrov z 18 kazenskimi točkami ob odvzemu vozniškega dovoljenja za prekoračitev hitrosti več kot 30 km na uro.

Vožnja skozi prižgano rdečo luč bi ga stala 300 evrov, vožnja brez čelade pa še dodatnih 120.

Lani 18 mrtvih motoristov

Vsako leto na cestah umre veliko motoristov. Lani jih je umrlo 18. Za preprečevanje nesreč se je policija odločila, da jih bo letos nadzorovala tudi iz zraka.

Če tudi vi opazite kaj podobnega, nam pošljite fotografijo z opisom po spodnjem obrazcu!

Komentarjev 14
  • sash77 21:40 28.marec 2013.

    vzamejo ga lahko lastniku motornega kolesa.

  • KOJAK 17:31 17.marec 2013.

    Lej fantek, kot prvo piši tako, da bomo vsaj približno vedeli kaj hočeš povedat. Če bi me bolel k*** bi šel k zdravniku, ta tvoj prijateljček pa naj gre svoje akrobacije izvajat na kakšno dirkališče in ne na javno cesto. ...prikaži več Jaz si zlahkoto predstavljam, kako mu pri tej akrobatski vožnji malo spodleti in kako lahko tak težek motor hitro brez nadzora zavije ravno na to avtobusno postajo, kjer je stala punca, ki je to fotografirala in bognedaj da bi zraven stala še kakšna mati s kakšnim otrokom.

  • Uroš Kristan 10:24 17.marec 2013.

    kva pa je z vami ljudje .... dej bodte raj tih -.- pa ne kr enih bednih vn metat .pa boli vs ku..rac kako je model furu (realno mu je sedl ) to je že 10x mem nevem kaj se ...prikaži veče sploh ukvarjate s tem . pol pa še kamere poglejte pa ujemte tega modela pa kaj jst vem -.- ljudi vi ste pukli sploh pa ta ženska k to objavla . peace :)