Avto
27 ogledov

Britanci toplo sprejeli slovensko znamko

Tomos Tomos
Da znajo znamko Tomos v Zahodni Evropi resnično ceniti, kaže topel sprejem, ki so ga pripravili znamki ob njenem povratku v Veliko Britanijo.

"V čast nam je, da se je lahko družba Motoden povezala s Tomosom. Ima tako znamenito zgodovino in srečen sem, da so njegovi mopedi po tako dolgem času znova v Veliki Britaniji," je dejal George Dennison, ustanovitelj družbe Motoden, ki bo skrbela za prodajo slovenskih mopedov na Otoku.

Po pisanju Daily Telegrapha bodo Tomosovi mopedi Britancem znova na voljo prvič po 30 letih. Ugledni časnik pojasnjuje, da ima Tomos sedež v Kopru v Sloveniji, nizkocenovni mopedi pa "so videti skorajda povsem enako, kot so ob svoji premieri leta 1954".

Pri časniku še pojasnjujejo, da so pri Tomosu po začetni proizvodnji po licenci Steyr-Daimler-Pucha izdelovali širok spekter motorjev, zunajkrmnih motorjev in v zadnjem desetletju tudi sestavnih delov za motorje BMW.

Tomos ima sicer s prodajo na Zahodu zelo dolgo tradicijo. Zelo priljubljen je denimo na Nizozemskem, kjer je prisoten že od leta 1963, danes pa tam zelo cenijo njegov program električnih skuterjev. 

Komentarjev 1
  • KLOBO 14:21 03.avgust 2013.

    No le pretiravajte , a je ta reklama plačana !!!!! !! Tudi jugo je napravil svoj čas top reklamo za kraguljevško čudoo od tehnike, nazadnje so ga pa prodajali na kg-me kot emo posodo ali dajali kot gratis darilo, če ...prikaži večče si kupil nek drug večji ameriški avto !! tako bo tudi s Tomosom..