Avto
73 ogledov

Brutalnež v novi preobleki

Unimog
1/17
Mercedes-Benz AG
Besedica unimog morda navadnim smrtnikom ne pomeni kaj dosti. A recite jo gozdarjem, cestnim delavcem, snežnim služba, nenazadnje vojakom, ekstremnim pustolovcem in vsem ostalim, ki potrebujejo zelo trpežno vozilo za najzahtevnejše terene. Gotovo boste opazili, kako se jim zaiskrijo oči.

Mercedes-Benz je najavil novo generacijo svojih multipraktičnih delovnih vozil, ki jih vse odlikuje raznovrstna uporabnost in prilagoditve še tako zahtevnim opravilom. Navzvzen se nova generacija seveda najbolj razlikuje po novem dizajnu kabine, ki se zgleduje po konceptu, s katerim je znamka pred dvema letoma praznovala 60. obletnico unimoga.

V novi generaciji je 10 različnih modelov od U 216 do U 5024. Poganja jih sedem motorjev, največji ima 7,7 litrov prostornine in 260 kW (350 KM) moči. Dva na novo razvita motorja blueefficiency sta še posebej prirejena za učinkovitost in nizke emisije. 

Poleg kabine je precej novosti tudi pri različnih hidravličnih in delovnih priključkih, med drugim unimog uvaja sinergijski pogon, ki omogoča, da voznik kar med vožnjo preklaplja med ročnim menjalnikom in hidrostatičnim prenosom moči.

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 08:26 28.april 2013.

    Noter Nebi smel imeti/videti pločevine . Zgleda da ga Niso zmogli dodelati, ...