Avto
197 ogledov

Bugatti vision GT napoveduje najhitrejšega na svetu

Bugatti vision gran turismo
1/14
Bugatti
Bugatti concept vision gran turismo je v Frankfurtu pokazal, kaj lahko pričakujemo od modela chiron, naslednjega najhitrejšega serijskega avtomobila na svetu.

Od danes vemo vsaj nekaj inforamcij več o nasledniku veyrona, dosedanjega Bugattijevega superavtomobila. Vision gran turismo nakazuje zunanjost modela chiron, ki bo uradno predstavljen najverjetneje šele leta 2017.

Koncept so sicer pred nekaj tedni predstavili že v digitalni obliki za Playstationovo igro Gran Turismo, v resnični obliki pa se je sedaj pojavil še na frankfurtskem moelu. 

Oblikovalec Achim Anchidt pojasnjuje, da avto prestavlja nov oblikovalski jezik, v katerem bo prestižna znamka govorila v svojem novem zgoodvinskem poglavju. Anchidt sicer priznava, da se je koncept nekoliko "razpustil" in da serijski avto ne bo tako dirkaško našpičen, a bo gotovo jasno dokazoval moč ogromnega W16 motorja. Ta bo nudil sapo jemajočih moč 1.213 kW (1.650 KM) in 1.500 Nm navora. 

V prej kot dveh sekundah naj bi chiron na števcu že švignil mimo oznake 100, merilnik pa naj bi kazal številke celo "prek 435 km/h", kar je več od aktualnega priznanega hitrostnega rekorda v lasti veyrona. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.