Avto
14 ogledov

California še v modri barvi

Ferrari california se je najprej predstavil v rdeči, sedaj pa še v modri opravi. Žurnal24 main
Ferrarijeva novost leta, model california, po tem, ko je bila zgoraj brez predstavljena v tradicionalni rdeči barvi, sedaj razkriva še svoj drugi obraz.

Ferrari california je enako atraktiven tudi v modri barvi in s trdo zložljivo streho. Vzporedno z novo fotogalerijo Ferrari javnosti ponuja tudi nekaj novih informacij. Svojo novost predstavlja kot 2+ kabriolet, v njegovo kakovost pa se je prepričal sam šef Ferrarija, Luca di Montezemalo, in to na stezi Fiorano. Dejal je, da je california izreden avtomobil, ki ga odlikujejo odlične vozne lastnosti, udobje in užitek v vožnji. Povsem logično, če vemo, da besede prihajajo iz prvih "ust" podjetja.



Ferrarijev šef v nadaljevanju razkriva, da gre za prvi ferrari, ki s svojimi karakteristikami izpolnjuje dvojno funkcijo, spiderja in kupeja. Največji del zaslug za to gre sistemu zlaganja trde strešne konstrukcije, s pomočjo katere se california prelevi v spiderja v vsega 14 sekundah. Novost je tudi prtljažni prostor kapacitete 360 litrov, od sedaj na dosegu roke potnikov.

Zakaj modra barva zunanjosti? Govorimo o odtenku azzuro california, premierno predstavljeni na istoimenski legendi iz leta 1962 razstavljeni na avtosalonu v New Yorku.



Za konec nekaj tehničnih informacij. Proizvajalec na prvo mesto postavlja optimalno aerodinamiko, kot tudi dejstvo, da so z določenimi posegi v karoserijo znatno povečali downforce, oziroma vzgonski moment. V jeziku številk to pomeni, da pri hitrosti 200 km/h california generira dodatnih 70 kg potiska na podlago. V dolžino meri 4,56 metra, od tehnoloških novosti pa izpostavimo sedemstopenjski menjalnik z dvema sklopkama in izboljšani launch control, ki omogoča optimalen start brez zdrsavanja.

Malo nepričakovano Ferrari tokrat predstavlja tudi informacije povezane z ekologijo. Povprečna poraba goriva na sto prevoženih kilometrov je 13,2 litra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.