Avto
76 ogledov

Če na vas padajo bombe, se skrjite v ta avto

Audi A8 L security
1/3
Audi
Če vam zaradi vašega bogastva strežejo po življenju in vam utegne pod kolesa prileteti ročna bomba, se nikar ne bojte. Audi zatrjuje, da ima rešitev.

Audi A8 L Security sicer ni novinec med blindiranimi vozili, a je minule dni skupaj z novo osveženo podobo klasičnega A8 proizvajalec najavil kar nekaj izboljšav za luksuzno in pred napadalci dodobra zaščiteno križarko.

Čeprav je okvir avtomobila še vedno pretežno iz aluminija, je potniška kabina takorekoč samostojna celica, ki je z uporabo posebnih materialov izredno zaščitena pred izstrelki in eksplozijami. Klasični standard varnosti VR 7, po katerem mora biti civilni avtomobil zaščiten pred izstrelki malokalibrskega orožja, A8 zlahka preskoči, v določenih delih , predvsem pri podvozju zadovoljuje celo kriterija VR 9 in VR 10, ki zagotavljata zaščito pred protipehotnimi minami ali eksplozijami obcestnih bomb določene moči. Audi posebej izpostavlja, da je avto varen pred ročnimi granatami.

Posebnost avtomobila je posebna komunikacijska škatla, ki je nameščena v prtljažniku in vsebuje nadzorne elektronske sisteme, tudi za zvočno komunikacijo z zunanjim svetom tudi, ko so stekla avtomobila zaprta.

Specialna 19-palčna kolesa omogočajo vožnjo do 80 km/h tudi, če so prestreljena. Med dodatno opremo so še posebni sistem zasilnega izhoda s pirotehničnimi vrati, sitem za gašenje, zasilna zaloga kisika, ki lahko ustvari nadtlak in preprečuje vdor strupenih plinov, sistemi za svetlobna in zvočna opozorila (sirene) ...

Avto poganja bodisi 4,0-litrski V8 TFSI ali pa 6,3-litrski W12, slednji s prek 370 kilovati visokotehnološko gmoto požene do stotice v 7,1 sekunde in do najvišje hitrosti 210 km/h.

Komentarjev 1
  • Trovlak 13:56 19.januar 2014.

    No ja.. pri naslednjem nakupu vladnih vozil, ne bo prav nič čudnega, če bomo v zahtevah na razpisih zaledili oznako "Audi A8 L security". A kaj ti pomaga, ko nekoč moraš iztopiti iz avta. Avto ni odporen proti jamam v ...prikaži več katere lahko zapelje, velikim oviram na cesti na katere nasede, viličarjem, ki ga naložijo in odpeljejo na sebi priročno lokacijo ipd.