Avto
2391 ogledov

Če se cepiš, dobiš avto

avtosalon Saša Despot
Nenavadna ideja, kako spodbuditi cepljenje.

Moskovski župan Sergej Sobjanin je zaradi dramatičnega porasta okužb z novim koronavirusom odredil obvezno cepljenje proti covidu-19 za prebivalce ruske prestolnice, ki delajo v storitvenem sektorju.

Že prejšnji teden pa je napovedal, da bo vsak, ki se bo cepil s prvim odmerkom, sodeloval v žrebanju, med katerim bodo podeljevali avtomobile. 

Vsak teden do 14. julija bodo moskovske oblasti podelile po pet avtov. Vsak med njimi je vreden milijon rubljev, kar je približno 11.500 evrov, poroča The Moscow Times. Gre za modele znamke Lada, in sicer za vesta, xray, largus in niva legend.

"Seveda pa glavne pridobitve za tiste, ki se bodo cepili, ni mogoče primerjati s katerimkoli avtom. Gre za njihovo zdravje in mentalno ravnovesje," je dejal župan. Preprosto moramo narediti vse za izvedbo množičnega cepljenja v najkrajšem možnem času in ustaviti to grozno bolezen, ustaviti smrt tisočev ljudi," je Sobjanin še pozval meščane. 

Cepljenje covid | Avtor: Epa Epa

Imajo lastna cepiva, a Rusija med najslabšimi na svetu

Zdravstvene oblasti v Moskvi so v minulih tednih poročale o postopnem naraščanju novih okužb, kar je sicer trend na ravni celotne države. Rusija je na šestem mestu na svetu po številu okužb z novim koronavirusom, čeprav je predsednik Vladimir Putin večkrat zatrdil, da so se s pandemijo spopadli bolje kot večina drugih držav.

Sobjanin je po poročanju STA dejal, da se je v 12-milijonski Moskvi proti covidu-19 cepilo le 1,8 milijona prebivalcev.

V Rusiji se je kampanja množičnega cepljenja začela decembra lani z domačim cepivom Sputnik V. Od takrat so odobrili še tri cepiva, in sicer EpiVacCorona, CoviVac in Sputnik Lajt.

Z vsaj enim odmerkom se je od decembra cepilo samo okoli 12 odstotkov prebivalcev države. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Edward_Adkins 12:25 17.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦