Avto
16 ogledov

Če še Ghosnu zmanjka optimizma ...

Šef Renaulta Carlos Ghosn je c Parizu predstavil električni model zoe. Žurnal24 main
Carlos Ghosn, ena najpomembnejših figur v avtomobilski industriji, je o prodaji novih avtomobilov v Evropi vse prej kot optimističen.

Prvi mož avtomobilske naveze Renault-Nissan Carlos Ghosn v prihodnjih treh, štirih letih v Evropi pričakuje šibko povpraševanje po novih avtomobilih. "Evropski trg že šest let pada, nobenega razloga ne vidim, da bi se ta trend na hitri obrnil," poudarja Ghosn.

Ghosn pojasnjuje, da bo povpraševanje po avtomobilih v prihodnje šibko zaradi negotovosti glede okrevanja gospodarstva. Dokler ne bo jasnega znaka, da gospodarstvo okreva, bo trg še naprej padal, meni, a ocenjuje, da padec ne bo tako izrazit kot v preteklih dveh letih, ko je dosegel 20 odstotkov.

Ob tem Ghosn opozarja, da milejši padec ne bo prav nič v tolažbo avtomobilskim proizvajalcem. Poudaril sicer je, da sam družbo pripravlja na take razmere.

Prvi mož Renault-Nissana je glede prihodnjih razmer na evropskem avtomobilskem trgu tako precej pesimističen, medtem ko imajo v družbi kljub temu smele načrte. Pričakujejo, da bosta partnerski znamki do konca letošnjega leta prodali več kot 100.000 električnih avtomobilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.