Avto
2929 ogledov

Če ste mislili, da trapasti politiki živijo le pri nas ...

Senator Youtube
Ameriški senator je skušal neuspešno zakriti, da kar med vožnjo avta sodeluje na zoom konferenci - o nevarnosti distrakcije med vožnjo.

Državni senator v zvezni državi Ohio Andrew Brenner je te dni ena najbolj zasmehovanih oseb v ZDA, čeprav sam meni, da brez vzroka. Zaradi ukrepov za zajezitev covid-19 se je tamkajšnji deželni odbor predstavnikov ljudstva pred dnevi sestal na daljavo. Tema je bila razprava o dodatnih ukrepih in kaznih za tiste, ki vozijo in hkrati na nedovoljen način uporabljajo naprave med vožnjo. Ni šlo za kakšno celodnevno debato, srečanje se je končalo že po 13 minutah. 

Da je postal spletni sestanek tako slaven, je poskrbel Brenner, ki se je v razpravo vklopil kar iz parkiranega avta. S tem ni nič narobe. Po slabih dveh minutah se njegova kamera nenadoma ugasne, nato pa se znova pojavi z ozadjem iz pisarne. Kmalu slika spet izgine. Ko se po štirih minutah spet pojavi, ima "pisarniški"  Brenner pripasan varnostni pas in dela vse tisto, kar običajno v avtu počne voznik - spremlja promet s pogledom daleč naprej, intenzivno gleda levo in desno v križiščih ...

Uradno še vedno na strokovni konferenci o vprašanju distrakcije med vožnjo. 

Nihče od udeleženih politikov na sestanku ni komentiral dogajanja, le eden od njih se vidno nasmiha nad "iznajdljivostjo" kolege.

Video je seveda prišel v javnost. Ko so Brennerja vprašali o bizarni situaciji, v kateri je bil, je po poročanju Gizmoda odvrnil, da ni bilo nič posebnega. "Nisem bil nepozoren. Posvečal sem se vožnji, zraven pa sem še poslušal debato." Opravičilo za takšno početje je senator imel v dveh sestankih, ki da sta se odvijala drug za drugim na ločenih lokacijah, prostodušno pa je priznal, da je vmes med vožnjo tudi na veliko telefoniral. "Videu ne posvečam pozornosti. Zame je kot telefonski pogovor."

Razne študije dokazujejo, da telefoniranje med vožnjo tudi na prostoročen način zahteva aktivno udeležbo možganov. Če voznik telefonira med vožnjo, je njegovo spremljanje ostalega dogajanja približno takšno, kot bi imel v krvi 0,8 promila alkohola.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.