Avto
807 ogledov

Če ste tokrat res želeli v Ženevo, pozabite

Ženeva 2015 Gregor Prebil
Organizatorji avtomobilskega salona v Ženevi so napovedali, da se bo prireditev vrnila »močnejša kot kadarkoli doslej«, vendar se to žal ne bo zgodilo prihodnjo pomlad, ampak šele spomladi 2023.

Organizatorji so namreč, kljub temu, da so ga še pred kratkim optimistično napovedovali, v izjavi za javnost sporočili, da avtomobilskega salona v Ženevi, ki bi se moral zgoditi februarja, ne bodo organizirali. Za to naj bi bile krive težave avtomobilske industrije v zvezi s pandemijo korona virusa.

Avtosalon Ženeva 2018 Avtosalon Avto Ženeva se vrača!

Dodajajo, da jim posredne in neposredne težave  zaradi pandemije niso pustile druge alternative kot da prireditev odpovejo. Med razloge za to so vključili tako stalne težave s potovanji za razstavljavce, obiskovalce in novinarje in zaščito razstavnih prostorov kot tudi trenutno globalno krizo z dobavo polprevodnikov, zaradi katere imajo proizvajalci trenutno druge prioritete, zaradi česar bi lahko udeležbo na salonu odpovedali. Tega pa brez avtomobilskih proizvajalcev seveda ne more biti.

Avtosalon Ženeva | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Prestavitev in ne odpoved

Generalni direktor ženevskega salona Sandro Mesquita je povedal, da je veliko avtomobilskih proizvajalcev namreč že nakazalo, da se zaradi negotovosti v zvezi s pandemijo ne morejo trdno zavezati  k udeležbi na spomladanskem avtomobilskem salonu. Poleg tega kaže, da se bodo negativne posledice krize z dobavo polprevodnikov zavlekle v naslednje leto, kar pomeni dodatne težave na obzorju, ki bi lahko dodatno ogrozile udeležbo.

Avtosalon IAA Razkritje Avto Najbolj vroče avtomobilske novosti ta hip

Predsednik stalnega komiteja avtomobilskega salona Maurice Turrettini je dodal, da odpoved spomladanskega salona vidi bolj kot prestavitev in ne dokončno odpoved, saj naj bi ga leta 2023 spet organizirali.

Vsekakor pa bo to po odpovedih salonov v letih 2020 in 2021 že tretji ženevski avtomobilski salon, ki se ga ne bomo mogli udeležiti.

Avtosalon Ženeva 2018 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.