Avto
10416 ogledov

Čehi pokazali skice močno spremenjene octavie

škoda octavia Škoda
Škoda je objavila dokončne skice prenovljene octavie, ki si jo bomo lahko ogledali že čez dober teden.

Škoda bo namreč prenovljeno škodo octavio uradno predstavila 14. Februarja. Pred tem pa so jo že napovedali s skicami, ki kažejo, da bo nadaljeval uspešno kariero, ki ji potrjujejo tudi številke. Od leta 1996 je namreč na ceste zapeljalo več kot sedem milijonov octavij.

škoda octavia | Avtor: Škoda Škoda

Osvežitev četrte generacije bo octavii prinesla predvsem, novo drugo generacijo matričnih LED žarometov z novim svetlobnim podpisom in izboljšano osvetlitvijo ceste. V žaromete je po novem vključen tudi "Crystallinium", kristalni element, ki notranjosti ohišja žarometov daje posebno modro nianso.

škoda octavia | Avtor: Škoda Škoda

Vodja Škodinih oblikovalcev Oliver Stefani dodaja, da so na octavii preoblikovali tudi odbijače in masko, ki bodo v kombinacijo z novimi žarometi octavii dali še bolj športni in vpadljiv videz kot doslej. Škoda octavia bo sicer še naprej na voljo v kombilimuzinski in kombijevski obliki, ostajajo pa tudi športno navdahnjene različice sportline in športne različice RS.

dezurni@styria-media.si

škoda octavia | Avtor: Škoda Škoda

Komentarjev 4
  • Avatar Zoran
    StarMačk 11:39 07.februar 2024.

    Ko gledam te skice sem prepričan, da so že mojo naredili po njih, pa bo kmalu upihnila dve svečki... Očitno se domnevne močne spremembe, katere navaja avtor, skrivajo na nevidni strani skic??? Če bi pokazali samo skice, brez imena modela, ...prikaži več bi velika večina voznikov takoj vedela, da gre za ctavio, če ne octavia, pa v "najslabšem" primeru superb, druge opcije ni...

  • a3479c8857678e87df3c796b6335aa01be0c1022 10:05 07.februar 2024.

    Cena bo tud močno sprememjena

  • Toma 09:14 07.februar 2024.

    Kot bi prerisali eno staro s ceste in le zamenjali pnevmatike z 225/10 R24. Vauuu!