Avto
18 ogledov

Čehi: to bo najboljša škoda

Škoda superb Škoda
Škoda bo s prodajo tretje generacijo svoje najbolj prestižnega modela superb začela sredi leta 2015. Javnosti ga bo razkrila marca na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Pri Škodi so že objavili prve, "zamaskirane" fotografije prihajajočega modela, ki pa superba še ne razkrivajo v celoti. Čehi zaenkrat razkrivajo, da bo nova generacija v primerjavi z aktualno za razred bolj prestižna.

Vzrok za to bo nov dizajn, nove zunanje mere, še večja prostornost, inovativne tehnologije, inženirji so veliko postorili na vozni dinamiki in kakovosti izdelave, so pri Škodi zapisali v izjavi za javnost.

Superb je zastavonoša

Škoda superb | Avtor: Škoda Škoda
Superb ni volumenski model v skupi Volkswagen, saj predstavlja zgolj desetino Škodine prodaje, kar je v primerjavi z številko manjšim modelom octavia štirikrat manj. Je pa zato toliko bolj pomemben za imidž znamke Škoda, zaradi česar so ga celo v Nemčiji pogosto zaradi kakovosti izdelave in sprejemljive cene poimenovali kar "boljši passat". Superb v Nemčiji stane okoli 24.000 evrov, kar je tisočaka pod volkswagen passatom.

Novi superb bo izdelan na MQB prilagoldjivi platformi, na kateri izdelujejo tudi passata. "Superb je zastavonoša znamke Škoda. Z novo generacijo bomo ciljali na novo skupino kupcev v poslovnem in zasebnem sektorju," je dejal šef Škode Winfried Vahland.

Škoda je model superb prvič predstavila leta 2001, od takrat naprej pa so prodali več kot 700.000 primerkov.

Komentarjev 1
  • Aleš Pevc DreamLab 21:08 15.december 2014.

    Glede na to da je verjetno na osnovi novega Passata bo glede na fotografije vsaj toliko všečna. Upam pa, da bodo nekoč popravili sicer povsem zanimiva koncept Jetija in Romsterja.