Avto
13 ogledov

Celje v oblaku bencina

1/32
Žurnal24 main
Celje je te dni slovenska prestolnica štiri- in dvokolesnikov, saj na tamkajšnjem sejmišču potekajo kar štirje sejmi hkrati.

Na žalost smo Slovenci še naprej prikrajšani za pravi avtomobilski salon, vseeno pa lahko ljubitelji avtomobilov, še bolj pa motorjev, pridejo na svoj račun. Sejmi Avto in vzdrževanje, Moto Boom, Logotrans in razstava gospodarskih vozil bodo odprti do nedelje, vmes pa se lahko obiskovalci poskusijo tudi v varni vožnji pod vodstvom Braneta Küzmiča, policisti pa prikazujejo praktični prikaz varne vožnje motoristov. V eni izmed razstavnih hal je tudi Varna ulica, kjer se s svojimi aktivnostmi ozaveščanja ljudi o pomenu varnosti v cestnem prometu predstavlja šest regijskih partnerjev. Obiskovalci se lahko preizkusijo tudi v nudenju postopkov oživljanja.

Med posebnostmi salona velja omeniti dve razstavljeni vozili. Volvov tovornjak FH16 700 je kot najmočnejši serijski tovornjak na svetu prava paša za oči, nič manj namagnetena pa ne bo yamaha, s katero je Valentino Rossi lani osvojil prvenstvo GP. Motor bo na ogled na voljo od jutri dalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.