Avto
15 ogledov

Cene deset odstotkov višje

Kampiranje je med Slovenci tradicionalno zelo priljubljena oblika preživljanja p Žurnal24 main
Za vas smo pogledali, kako so letos oblikovali cene avtokampi po Istri in Kvarnerju ter ali je kakovost ponudbe višja kot lani.

Pod drobnogled smo vzeli deset pri Slovencih najbolj priljubljenih destinacij in ugotovili, da so cene ponekod tudi do deset odstotkov višje kot lani, prav tako se počasi le izboljšuje tudi ponudba. Zasedenost med prvomajskimi prazniki je, po besedah hrvaške turistične organizacije, zadovoljiva in se bo postopoma povečevala. Vpliva krize pa naj za zdaj ne bi čutili.

Za avtodom od 4 evrov dalje
Ponudba v hrvaških kampih se izboljšuje, čeprav ne toliko kot v podobnih kampih po Evropi. Vedno več jih tako dosega oceno treh zvezdic in več, enako velja tudi za ponudbo, saj se število avtokampov z možnostjo brezžične internetne povezave na tem območju vztrajno povečuje, odstotek že znaša slabo tretjino. Cene se gibljejo od štiri do pet evrov na dan za avtodom, cene za parcelo z vodo in elektriko pa so še najrazličnejše, saj se gibljejo od pet do 12 evrov in pol. Cena za odraslega človeka pa je od tri do štiri evre in pol.

Za povečavo kliknite na sliko © Žurnal24 grafika

 
Okoljska ozaveščenost
Vedno več kampov bogati svojo ponudbo tako, da gostom ponujajo brezplačno kopanje v bazenu, obisk fitnescentra in podobno. Letos smo opazili še povečano število kampov, kjer sanitarni bloki zdaj za gretje vode uporabljajo sončno energijo.


 

CENE PRI NAS

Cene pavšalov v enem od šestih avtokampov pri nas znašajo v povprečju od 1.900 do 3.350 evrov. Cene so v primerjavi z lanskimi v povprečju višje za deset, največ pa kar za 20 odstotkov.

Kampiranje med dražjimi
Kampiranje že nekaj let ne velja več za poceni dopustovanje. Ta trend se bo najverjetneje nadaljeval tudi letos, saj so cene za namestitev v apartmajih zrasle manj kot v kampih, to velja še posebno za pavšale.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.