Avto
7536 ogledov

Česa takega od Mercedesa nismo pričakovali

Mercedes-Benz GLB koncept
1/15
Mercede-Benz
Mercedes je predstavil povsem nov kompaktni SUV, ki bo v serijski verziji luč sveta ugledal še letos. Presenetljiva je predvsem zasnova in oblika.

Pri Mercedesu so že nekaj časa najavljali prihod novega kompaktnega SUV modela GLB, vendar pa so se mnogi spraševali, zakaj bi Nemci predstavili še en SUV, če pa že imajo model GLA in GLC in še kupejevsko različico GLC coupe.

Mercedes-Benz GLB koncept | Avtor: Mercede-Benz Mercede-Benz

Mercedes-Benz razred B Z novim razredom B Avto Z novim razredom B po nov rekord v prodaji Mercedesov v Sloveniji

V Šanghaju na Kitajskem so pokazali koncept GLB, ki najavlja prihajajoči serijski model GLB. Slednji si z modelom GLA deli arhitekturo, a je oblikovno posebnež znotraj klasične palete Mercedesovih SUV vozil. Je namreč zelo škatlasto oblikovan kot razred G.

Mercedes-Benz GLB koncept | Avtor: Mercede-Benz Mercede-Benz

Mercedes-Benz GLC Avto Mercedes GLC in njegov novi pogled

Pri Mercedesu več kot očitno želijo ustvariti novo nišo, nekateri pa so ga že poimenovali baby razred G. A pozor, v GLB lahko sede sedem oseb v treh sedežnih vrstah, saj ponuja medosje dolgo kar 2,829 metra (v dolžino meri 4,634 metra, širok je 1,890 metra in visok 1,9 metra), poudarek pa je tudi na izrazitejših terenskih karakteristikah in večjem prtljažniku. Neverjeten podatek, glede na to, da bo na trgu tekmoval z modeloma BMW X1 in audi Q3.

Mercedes-Benz GLB koncept | Avtor: Mercede-Benz Mercede-Benz

Mercedes-Benz CLA shooting brake Avto Predstavljen mercedes, ki ga Audi in BMW ne kopirata

GLB je dobil vse tehnološke bombončke, ki jih poznamo že iz ostalih kompaktnih modelov z zvezdo v nosu. To pomeni digitalno armaturno ploščo, sedeže, ki grejejo, hladijo in masirajo, ambientalno osvetlitev, multimedijo z umetno inteligenco ...
Posebnosti koncepta so še posebna 17-palčna platišča, Multibeam LED prednji žarometi, kromirani detajli, dodatni žarometi na strehi, črni strešni nosilci, črna ogledala in črne ročice za odpiranje vrat ...

Mercedes-Benz GLB koncept | Avtor: Mercede-Benz Mercede-Benz

Mercedes-benz GLC coupe Avto Mercedes GLC coupe se je odpeljal naravnost v lepotilni salon

Pod motornim pokrovom koncepta je vgrajen 2,0-litrski turbo bencinskim motor z močjo 165 kW/224KM in 350 Nm navora. Moč se s pomočjo dvosklopčnega osemstopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na vsa štiri kolesa. Na izbiro so eco/comfort režim z razporeditvijo 80:20, sport režim s 70:30 in off-road režim 50:50.

Mercedes-Benz GLB koncept | Avtor: Mercede-Benz Mercede-Benz

Novega mercedesa je predstavil kar glavni oblikovalec pri Mercedesu za zunanjo obliko Slovenec Robert Lešnik.