Avto
5935 ogledov

Čez Slovenijo bo junija drvel sloviti Gumball!

Gumball 3000 Gumball 3000
Po osmih letih bo mogoče na naših cestah spet videti najhitrejše in najdragocenejše serijske avtomobile.

Trasa relija Gumball 3000 bo peljala prek Slovenije. Že 21. ekskluzivni shod lastnikov posebnih, praviloma izrazito športnih avtomobilov bo imel tokrat traso speljano med grškim otokom Mikonos in špansko Ibizo. Vse vmes pa bo 3.000 milj (več kot 4.800 kilometrov) ena sama velika zabava, kjer bodo udeleženci vsak dan po hitrih premikih med etapnimi točkami zvečer družili na razkošnih zabavah v mondenih središčih, kot so Atene, Porto Montenegro (Tivat), Benetke, Monako ali Barcelona. 

Še posebej predvideni vmesni postanki so priložnost, ko si lahko avtomobile pobliže ogleda tudi širša množica in se druži z znanimi in manj znanimi obrazi iz sveta športa in šovbiznisa.

Čez Slovenijo bo etapa potekala s startom v Boki Kotorski v Črni gori in zaključkom v Benetkah. Kje natančno bodo tokrat uradni vmesni postanki, organizator še ni objavil, čeprav obstaja precejšnja verjetnost, da bodo glede na zasnovano traso udeleženci Slovenijo le prevozili, postanek pa bo že prej, morda v Zagrebu. Tako je bilo tudi leta 2011, ko je reli potekal v obratni smeri, med Benetkami in Beogradom. 

Slovenska policija že obkrožila datum

Hitri avtomobili seveda predstavljajo poseben izziv za varnost na naših (avto)cestah. Vendar pa je naša policija očitno že dobro seznanjena z zloglasnim relijem ter trasami organizatrorja. Tako nam je slovenska policija sporočila, da je "seznanjena z njihovimi aktivnostmi, ki jih predvidevajo za 10. in 11. junij 2019."

"Vključeni [smo] tudi v združenje evropskih prometnih policij Tispol, kjer nemška prometne policija obvešča o vseh podobnih aktivnostih," dodajajo.

Ko je Gumball 3000 prvič prečkal Slovenijo, je policija zaradi prehitre vožnje oglobila lepo število udeležencev.

andrej.leban@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar jezeran
    jezeran 11:23 17.marec 2019.

    Blagajno je treba nafilat, resnični problemi ostajajo

  • stilist 08:08 17.marec 2019.

    Naši ne dajo nobenega užitka udeležencem...