Avto
3954 ogledov

Čez teden avto, čez vikend hišica

Citroën holidays
1/18
Citroën
Citroën je predstavil uživaško različico bivalnika za štiri osebe.

Citroën holidays je novost na trgu manjših kamperjev. Gre za model, ki temelji na citroën space tourerju, ob tem da je v celoti prilagojen za potovanja. Ponuja namreč štiri ležišča, kuhinjo, prenosno mizo, dvižno streho, vrtljiva prednja sedeža, celo WC.

Dvižna streha v barvi karoserije omogoča, da lahko uporabniki v vozilu stojijo pokonci, v notranjosti pa lahko prespijo štiri 4 osebe. Sedežna klop v drugi vrsti, na kateri lahko sedita dve osebi, je drsno pomična in preklopna, tako ob tem nastane 1,15 metra široko in 1,90 metra dolgo ležišče. Sedežno klop je možno tudi odstraniti, kadar uporabniki potrebujejo v notranjosti več prostora.

Citroën holidays | Avtor: Citroën Citroën
Citroën holidays | Avtor: Citroën Citroën

V zgornjem delu potniške kabine je na voljo 1,20 metra široko in 1,95 metra dolgo ležišče v obliki skodelice, tako da zasede malo prostora. Potnika, ki prespita na spodnjem ležišču, lahko med nočitvijo sredi narave odpreta dvižno steklo na prtljažnih vratih ter zastreta odstranljive žaluzije za vetrobransko in bočna stekla. Ležišče v zgornjem delu pa ponuja vgrajene senčnike in odprtino za prezračevanje in svetlobo.

Citroën holidays | Avtor: Citroën Citroën
Citroën holidays | Avtor: Citroën Citroën

Kuhinja je opremljena s pomivalnim koritom in dvema plinskima kuhalnima ploščama, 16-litrskim hladilnikom in izvlečno mizo. Prednja sedeža se obrneta proti bivalnemu prostoru. Po zaslugi dvoje bočnih drsnih vrat (za doplačilo tudi z električnim pomikom) je mogoče kuhati in jesti na prostem, saj se lahko prenosno mizo namesti tudi na hrbtni del kuhinje. Na voljo je tudi zložljiva tenda. Kuhinjski blok je prenosen.

Med drugim sta na voljo 10-litrski rezervoar za čisto vodo in 10-litrski rezervoar za odpadno vodo. Na zadnjem delu vozila je v kombinaciji s 25-litrskim rezervoarjem mogoče uporabiti prho. Vozilo je lahko opremljeno s prenosnim straniščem.

Citroën holidays | Avtor: Citroën Citroën
Citroën holidays | Avtor: Citroën Citroën

Kar je pomembno pri citroënu holidaysu, je njegova dvoživa narava. Prek tedna je namreč lahko z dolžino pod petimi metri in višino pod dvema metra povsem običajno okretno vozilo za vsakodnevne opravke. Na proste dni pa se prelevi v pustolovca. Na voljo sta dva dizelska motorja: BlueHDi 145 v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in BlueHDi 180 v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Avto ima tudi številne asistenčne sisteme za udobnejšo in varčno vožnjo, serijsko je opremljen z 10-palčno voznikovo instrumentalno ploščo in 10-palčnim sredinskim zaslonom na dotik.

Citroën holidays | Avtor: Citroën Citroën
Citroën holidays | Avtor: Citroën Citroën

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.