Avto
7146 ogledov

Citroën C4 se vrača kot križanec

citroën C4
1/9
Citroën
Potem, ko je Citroën C4 svojo kombilimuzino spodnjega srednjega razreda C4 začasno nadomestil s križancem C4 cactus, se ta spet vrača, a tokrat tudi sama v nakazano-križanski obliki in z možnostjo električnega pogona.

Kot pravijo pri Citroënu, bo novi C4, oziroma Ë-C4, kot se bo imenoval v električni obliki, spreobrnil uveljavljene zapovedi svojega segmenta in bo povzel celotno identiteto znamke, kar pomeni, da bo na voljo s 100-odstotno električnim, bencinskim ali dizelskim pogonom, karoserija se bo poigravala z raznimi avtomobilskimi zapovedmi in bo zaznamovala novo slogovno etapo znamke, prav tako pa bo zagotavljala visoko udobje v kabini.

Citroën C4 cactus Avto Največji posebnež v golfovem razredu

citroën C4 | Avtor: Citroën Citroën

Sodobni koncept energičnega značaja

Pri Citroënu ugotavljajo, da imajo kompaktne petvratne kombilimuzine na evropske trgu veliko težo, saj so samo leta 2019 v segmentu C zasedale skoraj 28-odstotni delež. Zato so se na nastop novih citroënov C4 in Ë-C4 dobro pripravili, saj, kot pravijo, »izpolnjujeta vse zahteve svojega avtomobilskega segmenta, hkrati pa ponujata tudi sodobni koncept energičnega značaja, ki se prilagaja zahtevam današnjega sveta.«

Citroën C5 aircross hybrid Križanec Avto Leteča preproga na kablu

Karoserija zato eleganco in dinamiko petvratne kombilimuzine v skladu z usmeritvijo znamke prepleta z zapovedmi športnih terencev, prinaša pa tudi nov slogovni izraz, ki se odraža tudi v aerodinamičnih in izčiščenih linijah. Podoben odnos so oblikovalci imeli tudi do notranjosti, ki bo seveda prinesla vse tehnološke elemente, ki so postali obvezni že v drugih Citroënovih modelih.

citroën C4 | Avtor: Citroën Citroën

Udobje iz drugih modelov

Za udobje bodo tudi v C-4 skrbeli vzmetenje s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki, ki jih poznamo iz citroëna C5 aircross, prav tako pa tudi sedeži »AdvancedComfort«, kjer bo izstopala inovacija za sopotnika, ki pa za zdaj ostaja sktrivnost.

citroen, psa, zgodovina, citroen 19_19, citroen ami_one Bili smo med srečneži Avto Take avtomobile morda voziš le enkrat v življenju

To je za zdaj vse, kar so pri Citroënu uradno povedali o novincu, na katerega veliko stavijo, vendar pa je britanski portal Auto Exprress o njem izbrskal dodatne informacije. Novinec bo najverjetneje zasnovan na enaki platformi e-CMP kot peugeota 208 in 2008, torej lahko pričakujemo solidne vozne lastnosti. Zelo verjetno je, da bo bencinska ponudba omejena na tri različice 1,2-litrskega turbobencinskega trivaljnika, dizelska pa na en 1,5-litrski motor.

citroën C4 | Avtor: Citroën Citroën

Glede na koncernsko tehnično ponudbo lahko tudi domnevamo, da bo električna različica imela 100-kilovatni elektromotor, elektrika pa bo shranjena v bateriji s kapaciteto 50 kilovatnih ur in bi morala zadostovati za okrog 300 kilometrov dosega

A to so zgolj ugibanja, ki jih bodo pri Citroënu razjasnili 30. Junija, na dan uradne predstavitve citroëna C4 oziroma Ë-C4.

citroën ë-spacetourer Avto Električni dostavniki na pohodu

citroën C4 | Avtor: Citroën Citroën

 

Komentarjev 1
  • badadubada 22:15 16.junij 2020.

    Najbrž ste mislili v nakazno-križanski obliki.