Avto
18 ogledov

Citroënove jesenske novosti

Citroën C4
1/12
Žurnal24 main
Citroën je na domačem avtomobilskem salonu v Parizu predstavil kar nekaj novih modelov, ki jih bomo že kmalu videli na cestah. Med njimi so tudi električni avtomobili.

Citroën je z vozilom C-zero predstavil električno rešitev: nič litrov goriva, nična emisija CO2, nič zvočnega onesnaževanja! Novo mestno vozilo, ki je bilo zasnovano za lažje premikanje po mestu in v okolici mesta, deluje izključno na električni pogon. Razstavljen je tudi električni koncept survolt, ki se odlikuje z zmogljivostmi na ravni dirkalnih avtomobilov.

Med Citroënova vozila prihodnosti štejemo model lacoste. Gre za tipičen izdelek, ki je postavljen na križišču avtomobilskega, modnega in športnega sveta. Lacoste nakazuje razmišljanje francoskega proizvajalca vozil o oblikovanju novih modelov, ki bodo dostopni, a bodo zlasti po zaslugi prestižnega sloga še vedno zelo vznemirljivi.

Najbolj vroča novost je model C4, ki bo kupcem na voljo tudi z mikrohibridno tehnologijo e‑HDi. Varčna tehnologija, opremljena s sistemom stop&start zadnje generacije in s sistemom za rekuperacijo energije, bo v zelo kratkem razširjena tudi na preostala vozila iz izbora; in sicer najprej na nove izvedenke vozil C5 in C4 picasso. Bolj nekonformističen in drzen je DS4. Gre za kupe z razširjenimi zmožnostmi, ki pa je hkrati bolj dinamičen in privlačen kot C4. Citroën je ostal zvest tudi svojim reli privržencem, ki jim je v Parizu namenil model DS3 racing, ta pa bo leta 2011 sodeloval na svetovnem prvenstvu v reliju.

Citroën na novo uvaja storitev citroën facility, ki prinaša konkretne, po meri prilagojene rešitve za potovanja in storitve za poenostavitev vsakdanjega življenja. Gre za storitev brez naročnine na posebni spletni strani (na voljo bo najprej v Franciji), ki od 30. septembra dalje v večjih francoskih mestih ponuja storitev "Call Car". Ta omogoča najem avtomobila, ki ga v treh urah dostavijo na kraj klica.

Od leta 2011 dalje bo na voljo tudi storitev za brezskrbno pripravo potovanj, ki bo pomagala poiskati najprimernejši načrt poti in prevozno sredstvo za potovanje (avto, vlak, letalo, javni prevoz) in celo rezervirati letalo, vozilo za najem ali hotel. Spletni uporabnik bo imel tudi dostop na območje s ponudbo proizvodov in storitev, namenjenih njegovemu avtomobilu (zavarovanja, pogodbe o storitvah, prenos zemljevidov, dodatna oprema ...).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.