Avto
13 ogledov

Clio collection za tiste, ki imajo radi preverjeno

Renault clio collection Renault
Clio je že naprodaj v svoji četrti generaciji. A tudi tretja bo še nekaj časa v prodaji. Odslej se bo imenovala collection, razlika med cenama naj bi bila okoli 1.000 evrov.

Renault je še uradno potrdil to, kar so nam predstavniki ob predstavitvi četrte generacije že namigovali - clio III ostaja na razpolago kupcem še naprej. K tej odločitvi je verjetno botroval velikanski uspeh različicie clio II, ki se je pod imenom storia zelo dobro prodajal še globoko v dobi svoji naslednika. Zelo priljubljen je bil tudi pri nas, verjetno tudi zato, ker so ga izdelovali v Novem mestu.

Clio collection bo na voljo v dveh različicah motorjev, dveh opremskih paketih in s tremi ali petimi vrati. Opremi bosta alize in business, motorja pa 1,2 16V bencinar in dCi 75. Oba imata 55 kilovatov. Za ESC je pri bogatejši opremi potrebno doplačati še 350 evrov, pri vstopni pa sploh ni na voljo. Serijski so sicer ročna klima, daljinsko centralno zaklepanje, radio in potovalni računalnik, bogatejša oprema doda navigacijo, tempomat ...

Cene v Franciji bodo od 9.990 evrov dalje, a je za to ceno v Sloveniji trenutno že na voljo novi clio. Po naših virih bo med "trojko" in "štirico" pri nas okoli tisoč evrov razlike. Prodaja clia collection se prične na začetku prihodnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.