Avto
1294 ogledov

Clio R. S. 18 pridih formule 1 spravil na navadne ceste

Renault clio R. S. 18
1/8
Renault
Za tiste, ki bi radi s svojim cliom še bolj izstopali, je po novem na voljo posebna omejena različica R.S. 18.

Renault Sport je takoj na začetku leta predstavil prvo izmed omejenih serij svojih najbolj zmogljivih avtomobilov. Clio R.S. 18 nosi ime in barve moštva formule 1 Renault Sport.

Osnova je sicer znana, to je najmočnejša različica clia R. S. 220 EDC trophy. R. S. 18 pa je dopolnjen z oznakami na prednjih vratih in nalepkami iz palete Renault Sport na strehi, ki neposredno spominjajo na tovarniško moštvo iz najhitrejšega športa na svetu. 

Posebnost so oznake zadaj in na prednjem odbijaču, ki so povsem črne – tako Renaultov romb kot tudi oznaka R.S. Prav tako je črno obarvan tudi difuzor zadaj. Tudi notranjost ima nekaj posebnosti, že na pragovih je zaporedna serijska številka avtomobila, volan je odet v alkantaro. 

Renault clio R. S. 18 | Avtor: Renault Renault
R.S. 18 ima tako kot 220 EDC trophy moč motorja povišano na 162 kW (220 KM), navora je za 260 Nm, blokada vrtljajev je zvišana na številko 6.800. Avto ima bolj neposreden volan od "civilnega" RS in dirkaško trophy podvozje, serijski je tudi Akrapovič izpušni sistem. 

R.S 18 je tudi kot nekakšna tolažilna nagrada za tiste, ki so zaman pričakovali na cestah clio RS16 - pri Renaultu so pred dvema letoma v konceptni avto vgradili motor iz megana RS. Tisto je bila šele raketa, a na žalost nikoli na prodaj. 

Renault clio R. S. 18 | Avtor: Renault Renault
Renault clio R. S. 18 | Avtor: Renault Renault
Renault clio R. S. 18 | Avtor: Renault Renault
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.