Avto
267 ogledov

Clio v Revozu vsakemu delavcu prinesel 200 evrov

Peoirzvodnja v Revozu Andrej Leban
V novomeškem Revozu odslej stroji brnijo tudi ponoči, vsakemu delavcu pa 200 evrov nagrade.

V novomeškem Revozu, kjer so doslej proizvajali modela renault twingo in smart forfour, je vse nared za zagon povečanega obratovanja tovarne, potem ko so v zadnjih mesecih v njej potekala obsežna naložbena dela in so iskali nove delavce. 

Nocoj ob 22. uri bo tako stekla nočna izmena, ki je načrtovana v okviru priprav na začetek proizvodnje novega, tretjega modela v tovarni, modela renault clio (prenovljena 4. generacije), s čimer se po eni generaciji in pol znova vrača v Novo mesto.

V Revozu so prepričani, da dodelitev proizvodnje tega modela pomeni "zagotovitev stabilnosti proizvodne dejavnosti za srednjeročno obdobje, višjo raven dnevnih proizvodnih količin in posledično občutno povečanje števila zaposlenih."

V sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje in dvema agencijama so v zadnjih mesecih uspeli pridobiti več kot 300 novih delavcev. Na začetku bo nočna izmena sicer delovala s polovično zmogljivostjo, a se bo sčasoma povečala, zato bodo potrebovali še več delavcev. 

V Revozu zadnje mesece ni šlo vse zlahka, znano je, da so delavci povzdignili svoj glas in zahtevali izboljšanje delovnih in plačnih razmer. V vrhu podjetja poudarjajo, da so pred enim tednom s predstavniki socialni partnerjev podpisali nov štiriletni sporazum, ki "med drugim v letu 2017 opredeljuje dvig osnovne plače v Revozu (tako za redno zaposlene kot za napotene delavce) ter posebno nagrado za projekt clio v višini 200 evrov, ki jo prejmejo vsi zaposleni (tako redni kot napoteni), ko izpolnijo pogoj 6 mesecev prisotnosti v podjetju."

Poleg tega sporazum opredeljuje številne druge zaveze za zagotavljanje fleksibilnosti in stabilnosti ter nagrajevanja, s čimer naj bi podjetje zagotovilo konkurenčnost poslovanja in motiviranost zaposlenih.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • partizanka 21:30 21.februar 2017.

    v Revozu je, kot bi moja baka rekla, krvavo zaslužen denar. Ko bo minilo šest mesecev? Morda jih takrat ne bodo več rabili, adijo 200 evrov, adijo regres, dopust, ni dodatnega pokojninskega zavarovanja. Štajerci, morda vas čaka isto

  • Papaja Popi 15:11 20.februar 2017.

    Resnica o Revozu ;https://kostinmozeg.wordpress.com/2016/11/16/revoz-iz-drugega-zornega-kota/Piše ; ko izpolnijo pogoj 6 mesecev prisotnosti v podjetjuPoizkusa doba traja en mesec, mogoče dva meseca.Torej novozaposleni ne dobijo nič ali prst v rit.Revoz spet zavaja, kot običajno.http://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-city-prispevki/174452223