Avto
1912 ogledov

Continental in Andrej Jereb vabita za volan - vi vozite!

Andrej Jereb Continental Adria
Eden največjih mojstrov volana pri nas bo 50 voznikom pokazal, kako najbolje izkoristiti zmogljivosti avta na vrhunskih pnevmatikah. Priložnost prijave ima vsak, ki je star najmanj 25 let in ima izpit B kategorije.

Tudi največji mojstri vrtenja volana potrebujejo vrhunski material in veliko vaje. Ter odličnega trenerja. V soboto, 10. junija bo Andrej Jereb, večkratni državni prvak in doslej najhitrejši Slovenec na slovitem reliju Monte Carlo, na Continentalovem dnevu v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem izvedel prav posebno šolanje. 

Vendar pa naš vrhunski reli voznik tokrat ne bo le v vlogi demonstratorja, saj bo sedel na sovoznikovem sedežu. Z njega bo vsakega kandidata posebej usmerjal in učil trikov dinamične, a tudi varne vožnje in čim boljšega izkoristka materiala. 

Prijave sprejemajo TUKAJ.

V več modulih se bodo sodelujoči lahko naučili naslednje stopnje dinamičnega upravljanja avta tako na mokri kot suhi cesti. Reli mojster Jereb obljublja, da jih bo vpeljal v skrivnosti zahtevnega obvladovanja lege avta, pravilnega vstopanja in izstopanja v ovinke pri višjih hitrostih ter varnega zaviranja ne glede na okoliščine.

Ob tem bo še poseben poudarek na pnevmatikah, ki so osnova vsake vožnje, še toliko bolj pa morajo biti nanje pozorni vozniki, ki imajo radi dinamičnejšo vožnjo. Zato ni presenečenje, da bodo tokrat v igri prav posebne pnevmatike, najnovejša generacija Continentalovega modela PremiumContact 7.

Andrej Jereb | Avtor: Continental Adria Continental Adria

Continental | Avtor: Continental Continental

Nova generacija premijske pnevmatike

Posebnost pnevmatike Continental PremiumContact 7 je posebna zmes, ki omogoča izreden oprijem s cesto tudi v najostrejših vremenskih pogojih in pri nižjih letnih temperaturah. Tako so ji v primerjavi s prejšno generacijo je novi Continental PremiumContact 7 izboljšali vodljivost v istih pogojih za pet odstotkov, zaviranje na mokri cesti pa kar za sedem odstotkov. Zanesljivejša je tudi glede preprečevanja akvaplaninga. Continental PremiumContact 7 tako zdaj za mokro podlago dosega elitno "A" oznako EU.

Izboljšali so tudi zaviranje in obvladljivost pnevmatike na suhi cesti, hkrati pa zaradi posebno prilagojenega profila omogoča zanesljivo varnost in več prevoženih kilometrov, ne glede na vrsto avtomobila, ki ga vozite. Zaradi manjšega kotalnega upora pa pozitivno vpliva na porabo. Continental PremiumContact 7 je na voljo v širokem razponu mer za kolesa dimenzij s premerom od 16 do 21 palcev in tudi za baterijska vozila.

Na Continentalov dan v AMZS centru varne vožnje v Vranskem se lahko prijavi vsak z vozniškim izpitom za avto, ki je star vsaj 25 let in ni mladi voznik. Posebna komisija bo med zainteresiranimi izbrala 50 tistih, ki jih bodo najbolj prepričali s svojo utemeljitvijo, zakaj se želijo udeležiti dogodka Continentalov dan. 

Continental | Avtor: Continental Continental
Continental | Avtor: Continental Continental