Avto
16 ogledov

Cruze v petvratni različici

1/3
Žurnal24 main
Chevrolet bo na avtosalonu v Parizu prvič pokazal petvratno limuzino cruze, ki bo ena od štirih Chevroletovih premiernih predstavitev v francoski prestolnici.

Novi petvratni cruze kupcem nudi alternativo dosedanji štirivratni različici. Wayne Brannon, predsednik in izvršni direktor družbe Chevrolet Europe, meni, da bo Cruze pomembno vplival na povečanje zanimanja kupcev. "Cruze je postal prava uspešnica. Prodajamo ga v 70 državah po vsem svetu in je že prehitel avea kot naš najbolj prodajani model osebnega vozila."

"Petvratne limuzine imajo pomembno vlogo na mnogih trgih. Evropski segment kompaktnih limuzin zajema približno 4,8 milijona enot, kar je več kot četrtina celotne prodaje, znotraj segmenta pa imajo petvratne limuzine približno 65-odstotni delež. Zato v številnih regijah pričakujemo rast prodaje, hkrati pa se bo Chevrolet uveljavil kot pomemben tekmec v glavnih segmentih na evropskem trgu," dodaja Brannon.

Oblika petvratne limuzine
Z nizko strešno linijo kupeja ter kratkim nosom in zadkom ima petvratni cruze enako, na prvi pogled prepoznavno dinamično držo, kakršna je značilna za štirivratno limuzino. Sloka oblika karoserije je učinkovita na cesti, saj je izdelana z novim integriranim sistemom ogrodja in karoserije (body-frame integral system – BFI), ki ga dopolnjuje natančna nastavitev sestavnih delov podvozja. Sistem BFI zagotavlja stabilnost in zanesljivost pri vožnji. Prostornina prtljažnega prostora petvratnega cruza je 400 litrov, zadnji sedeži pa so deljivi v razmerju 60/40.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.