Avto
587 ogledov

Dacia sandero RS uradno zaropotal

Dacia sandero RS
1/5
Renault
Pred nekaj leti bi napoved zvenela smešno, danes je resnična. Dacia ima svoj prvi serijski športni model, sanderota RS.

"Dobra novica," bi zavpil nekdanji voditelj Top Geara James May. Na sejmu v Argentini je Renault predstavil športno različico dacie sandero. Renault sicer Daciine avtomobile v Južni Ameriki prodaja pod svojo blagovno znamko, zato ima avtomobil nameščene logotipe romba in ne Daciinega znaka.

Kakorkoli, dacia RS je prvi športni model, ki ga bo Renault proizvajal izven Evrope. Tehnologija v športni dacii sicer za evropske razmere ne velja za nič posebnega, saj je vgrajen 2,0-litrski atmosferski motor, ki zmore 106 kW (145 KM) moči. Avto deluje bolj napihnjeno in ima večja kolesa, zadnji del se kiti z difuzorjem in dvojno izpušno cevjo. Sedeži so bolj športni, zavore močnejše, podvozje trše. Gre očitno tudi za prvo dacio z LED dnevnimi lučmi.

Kakšne so zmogljivosti, pri Renaultu niso sporočili. A May ne bi bil navdušen nad zaključkom vesti, da dacie RS ne bo mogel voziti, če se ne bo ponjo odpravil v Južno Ameriko, kjer sicer še posebej v Argentini po lanskih dogodkih ni dobro zapisan, ali v Rusijo. Drugod po Evropi Dacia ne namera konkurirati precej sodobnejšim in bolj zmogljivim "hot-hatchem".

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.