Avto
17 ogledov

Dame, očedite svojega umazanca!

1/2
Žurnal24 main
Če nimate časa, da bi se lotile pranja svojega štirikolesnega umazanca, ga prepustite avtomatski avtopralnici. Posneli smo cel postopek, ki si ga oglejte, nato pa se same podajte v zanimivo pustolovščino!

 

Postopek

1. Pred vstopom na pralno linijo bo osebje avtopralnice izvedlo visokotlačno predpranje vozila.
2. Sledilo bo avtomatsko penjenje, šamponiranje in pranje pragov.
3. Po želji voznice, ki ljubi visok sijaj, bo avto deležen tudi voskanja.
4. Po izpiranju se bo mokrega divjaka lotil še avtomatski horizontalni sušilec, bočne dele pa bosta osušila vertikalna sušilca.
5. Postopek traja od tri do pet minut; med tem lahko telefonirate, si uredite ličilo ali pa sprostite svojo domišljijo ob bučanju vode ob stekla. Misli bodo mikavno žuborele, medtem pa bo vaš najzvestejši prijatelj že čist in dišeč pripravljen na nove podvige.

Življenje je kratko, časa pa je malo. Predvsem ženske naj bi zmogle usklajevati dolge delavnike, družinsko življenje, vzgojo otrok, organizacijo gospodinjstva in še skrb zase. Pri slednji se bo moderna ženska poskušala polepšati na vseh področjih. K urejenemu zunanjemu videzu tako spada tudi mikaven jekleni konjiček, ki jo bo varno in prijetno dostavil prav tja, kamor si bo zaželela. Prvovrsten užitek v vožnji in občudovanju publike pa ji bo nudil le čist in urejen avtomobilski okrasek, ki bi se lahko kosal celo z razstavnimi eksponati. Posebno ljubiteljice prestižno oblikovane pločevine in tehnoloških čudes pod njo bodo svojega lepotca poskušale ohraniti mladostnega čim dlje in ga zaščititi pred zunanjimi sovražniki, kot so sol, pesek, blato, insekti in podobno. Predvsem v mrzlih zimskih mesecih avto potrebuje prav tako skrbno nego kot njena nežna koža. Da bo torej površina gladka, ga je treba pogosto in temeljito prati. Strokovnjaki priporočajo šampon z voskom, da bo ob naslednjem pranju manj drgnjenja za odstranitev trdovratne umazanije, ki bi v hujših primerih lahko zakrivila rjavenje. Ročno pranje je sicer vznemirljivo in vzbuja navihane fantazije, predvsem če se opravila lotijo razbrzdane mačke. A tudi igrive in radožive pozimi rado zebe v tačke, zato se bodo izognile pranju svojega prijateljčka na domačem dvorišču. Zagrizene poznavalke pa se znajo izgovoriti, da bi pri nizkih temperaturah tvegale tudi zamrznjene ključavnice in primrznitev vrat na tesnilno gumo.

Rešitev je avtopralnica!
Zato bodo moderne ženske svojega umazanca iz domačega brloga odpeljale naravnost v avtomatsko avtopralnico. Da bi z njegovimi krutimi sovražniki obračunale kar najbolj silovito, ga bodo prepustile divjim krtačam. Sicer bi se nekateri pikolovski avtomobilisti tej rešitvi strastno uprli, saj uspejo grobe pralne krtače vašega štirikolesnika malo opraskati. A takim površinskim ranicam na laku se lahko v veliki meri izognete, če ga peljete v avtopralnico, kjer so plastične ščetine zamenjali trakovi viled, ki so nežni do površine. Če boste na soncu ob temeljitem pregledu vozila vseeno opazile kakšno prasko, predvsem na črnih lepotcih, se glavobolu izognite s poliranjem. A prepustite ga strokovni oskrbi moškega perfekcionizma, tega zapletenega opravila se res ne lotevajte same!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.