Avto
53 ogledov

Danes dvoboj slovenske in ameriške legende

Ford
1/9
Klemen Brumec
Za nami je poseben dan, saj je karavana petih mustangov dvignila veliko prahu. Filip Flisar je na Fordovem odru priznal, da je ljubljanski asfalt veliko boljši za driftat kot mariborski … Danes bomo priča boju dveh legend.

Karavana petih mustangov s Fordovim ambasadorjem Filipom Flisarjem je včeraj po prestolnici požela veliko vzklikov in pogledov. Filip je po Ljubljani zapeljal Jano z Radia 1, Birkota z Radia Antena, še z enim Štajercem 6pack Čukurjem sta šla na kavo k Žabarju, s Cirilom Komotarjem pa sta z Mustangom celo skejtala.

Ob koncu celodnevne vožnje je Flisar na Fordovem odru povedal, da je ljubljanski asfalt “bolj zlizan kot mariborski in se zato lažje drifta tudi pri manjših brzinah.” Obenem je priznal, da bi raje dirkal po asfaltu kot na smučeh. Izpostavil je, da si je želel voziti motokros, a si tega niso mogli privoščiti.

Neukrotljivih pet boste lahko še cel teden, vključno do petka, slišali in videli po cestah naše prestolnice.

Dvoboj Pony vs. Mustang

Že zjutraj boste lahko priča dvoboju slovenske in ameriške legende, slovenskega Ponyja in ameriškega Mustanga. Ob 8.30 bosta Mustang, ki je 421-krat močnejši od Ponyja (ima namreč kar 421 “konjev”) in Pony strartala s Špice. V cilju pri vhodu na Avtosalon na Gospodarskem razstavišču bosta predvidoma okrog 8.45.

Čaka nas tudi predstavitev Fordove tehnologije SYNC3, ki je namenjena predvsem varnosti, saj so kljub uporabi mobilne telefonije roke lahko ves čas na volanu, oči pa ves čas na cesti. Inovativna tehnologija bere prejeta in tudi po nareku piše želena sporočila, v slovenskem jeziku in to z uporabo šumnikov.

Ni lepšega, kot to, da telefonu narekujete SMS sporočilo, ki ga s pomočjo tehnologije SYNC3 napiše sam in tudi pošlje, vi pa med tem vozite varno. Če mu boste dejali, da ste lačni, vas bo usmeril v bližnjo restavracijo in tako dalje …

Kaj vse omogoča omenjena tehnologija, ki je edina na svetu prilagojena slovenskemu jeziku, preverite na Fordovem odru ob 11.00.

Ob 17.00 pa bodo tam predstavil še legendarni novi-stari Rogov Pony. Izvedeli boste, zakaj so ga obnovili, zakaj se je vrnil, zakaj obstaja mestni in športni tip, ter še veliko več.

Včeraj uradni začetek

Včeraj je svoja vrata odprl 24. avtomobilski salon Slovenije, ki se bo do drugega aprila odvijal na Gospodarskem razstavišču. 

Ford se predstavlja v hali A z osebnimi in v hali D z gospodarskimi vozili. V tehnološkem paviljonu lahko obiščete Fordovo Cono udobja in povezljivosti. Na razstavnem delu poudarjajo najnovejšo Fiesto Vignale, ki bo v Sloveniji na voljo poleti, ter nove KA+, Edge Vignale in Kugo. Predstavljajo tudi linijo Focus ST Line, pri gospodarskih vozilih pa novo generacijo motorjev EcoBlue.

Poleg številnih zanimivih vsebin, kot je na primer virtualna vožnja s Kenom Blockom, si boste pri Fordu lahko prislužili tudi dobro brezplačno kavo izpod rok mojstrskega bariste.