Avto
43993 ogledov

Dars odprl težko pričakovani odsek, to je sledilo

severna obvoznica
1/7
Saša Despot
Izredno obremenjen odsek hitre ceste Tomačevo - Zadobrova je v celoti prenovljen. Rezultat je za voznike zelo dober, a nekatere težave ostajajo.

Dars je pred dvema tednoma končal zahtevno rekonstrukcijo odseka med razcepom Zadobrova in krožiščem Tomačevo na severni ljubljanski obvoznici, ki velja za enega najbolj obremenjenih odsekov v državi. Ozko grlo je predstavljajo predvsem območje BTC, na katerem je skoncentrirano največje nakupovalno središče v državi ter številna velika podjetja. V vsako smer pa je bil na voljo le en pravi uvoz in izvoz na obvoznico.

V sklopu zahtevne prenove so zgradili popolnoma nov izvoz, za katerega je bil potrebno umestiti tudi nov nadvoz. Novost je hkrati z ustrezno prilagoditvijo navezovalne ceste v dvopasovnico močno poenostavila prehod iz Letališke ceste do severne obvoznice. Poleg prilagoditev na področju razcepa Zadobrova so rekonstrurirali zaviralni pas na obvoznici, tako da je zdaj velik del odseka spremenjen v šestpasovnico. Položen je bil nov asfalt, sredinski ločilni pas so opremili z betonskimi pregradami, dodana je protihrupna ograja. 

V eno smer gre zdaj kot po maslu

Zanimalo nas je, kako se vse te novosti obenesejo v praksi. Očitno zelo dobro. Prve Darsove meritve so pokazale, da je pretočnost od Zadobrove proti Novim Jaršam zelo izboljšana, tudi v jutranji konici. Prav tako je boljši dostop do območja BTC, so navedli pri Darsu

"V drugi smeri pa v popoldanski konici še vedno nastajajo zastoji, ki so posledica zastojev na vzhodni obvoznici in štajerski vpadnici. Ti zastoji so redni in se pojavljajo že nekaj let," pravijo pri Darsu, ki od ustreznih državnih služb čakajo na ustrezna dovoljenja, da bi lahko začeli s projektom izgradnje šestpasovnice med Domžalami in Ljubljano. Vseeno Dars opaža, da je pretočnost na razcepu Zadobrova zdaj boljša.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 14:38 04.oktober 2023.

    DARS piše poezijo na portale. nominirali jih bomo.za Nobelovo nagrado za književnost!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 14:35 04.oktober 2023.

    Gre kot po maslu . A to zdaj na usmerjevalnih portalih piše? Vozite po maslu! Jutri boste po masti, za vikend pa po olju.

  • puys 10:03 04.oktober 2023.

    Decentralizaija služb in aktivno spodbujanje dela od doma, bi rešilo vse težave in stroške. Ne vem zakaj bi se nekdo vozil v Lj, da tam klofa po tipkovnici 8 ur, to bi dodatno obdavčili.