Avto
95 ogledov

Dars ostal brez vinjet za kombije

Cestninska postaja Saša Despot
Vozniki kombijev in drugih večjih vozil z največjo dovoljeno maso do 3.500 kilogramov si lahko oddahnejo. Ministrstvo ni uslišalo predloga Darsa po uvedbi dodatnega cestninskega razreda. Cene vinjet v 2013 nespremenjene.

"DARS je posredoval pobudo ministrstvu za infrastrukturo in prostor, da se s 1. decembrom letos uvede nov vinjetni razred, in sicer bi zajel vozila, ki so bila v prejšnjem cestninskem sistemu (pred uvedbo vinjet sredi leta 2008) v drugem cestninskem razredu (R2): kombiji, lahka tovorna vozila, avtodomi, minibusi. Časovno bi bile ravno tako tri vrste te vinjete, letna, mesečna in tedenska, predlagana je tudi višja cena od obstoječih vinjet za osebna vozila," nam je pojasnil tiskovni predstavnik družbe, ki upravlja s slovenskim omrežjem avtocest, Marjan Koler.

A z ministrstva za infrastrukturo in prostor so na naše vprašanje, ali nameravajo ugoditi predlogu Darsa, odgovorili naslednje: "V letošnjem letu ne načrtujemo nobenih sprememb vinjetnega sistema cestninjenja niti ne razmišljamo o višji ceni vinjet za leto 2013."

Komentarjev 1
  • zdrej 12:18 27.september 2012.

    Spucajte drhal iz Darsa, nastavite ceno vinjete tako da bo vzdržna, v kolikor še ni transparentno poslovanje DARSA, to uredite, in za božjo voljo, NE PRODAJAJTE TEGA, KAR SMO SAMI ZGRADILI. Avtoceste naj se odplačujejo same!!Naslednjih 5 let naj ...prikaži več se denar od cestnin (vinjete so cestnine) nameni za tekoče stroške, s tem da je maksimalna plača 2k €, za vzdrževanje (ni kolegov z "ugodnimi" in pregrešno dragimi pogodbami, ter izvajalcev v tem razredu), odplačevanje kreditov (to je preostanek denarja) .