Avto
39503 ogledov

Dars: To je vzrok za jutranji prometni kolaps

Tomačevo Bralec
Ponedeljkovo deževno jutro je povzročilo daljše zastoje na ljubljanski obvoznici in na cestah, ki vodijo v Ljubljano. Bralec se je iz Kamnika v Ljubljano vozil več kot dve uri. Dars pojasnjuje, zakaj je nastal prometni kolaps.

Na ljubljanski severni, vzhodni, južni obvoznici ter na primorski avtocesti iz Ljubljane proti Brezovici so zjutraj nastajali daljši prometni zastoji. "Zastoj je bil praktično od Ljubljane do Mengša," nam je zaupal bralec, ki pravi, da je iz Kamnika do Ljubljane z avtomobilov za dobrih 20 kilometrov poti potreboval rekordni dve uri. Po njegovem mnenju je bila črna točka rondo Tomačevo, kjer se je sklenil krog vozil, tako, da se je bilo praktično nemogoče vključiti na krožišče.

Iz Darsa so za Žurnal24 odgovorili, da je današnjim zastojem botroval povečan promet. "Na krožišču Tomačevo smo sicer ohranili t. i. jutranji režim, po katerem se v jutranji prometni konici zagotavlja največja pretočnost v glavnih smereh, vendar so še vedno zastoji," pravijo na Dars, kjer nam niso odgovorili, ali lahko podobne jutranje zastoje ob podobnem vremenu pričakujemo tudi v prihodnjih dneh.
Dolgi zastoji so nastajali tudi na južni ljubljanski obvoznici, kjer je povečan promet tovornih vozil iz smeri dolenjske avtoceste proti primorski avtocesti. K večji zgoščenosti prometa prispeva tudi delo na severni obvoznici in manjše prometne nesreče, ki jih povzroča slabo vreme, pa so sporočili iz Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Prometno informacijski center voznike poziva, naj upoštevajo prometno signalizacijo ter pravilo prednosti, in jim svetuje, da poiščejo alternativne poti. Policisti so marsikje usmerjali promet, so še sporočili iz PU Ljubljana.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 17
  • rd2dmk2 06:51 06.junij 2023.

    hm, in zakaj je kriv dars le je zastoj ko je dež ? a bi moral odpret dežnik , da bo cesta suha ? hvala bogu da je vse stalo, ker drugače bi pa vse blo na kupu. pa saj ...prikaži več ne znate vozit. ne ne znate !! pade par kapljic dežja in se na višnjegorskem jlancu pobijete. sam da malo zadežuje pa letite na kup, ko muhe na drek. ja ste stali pa prišli do cilja. drugače pa bi v črni kroniki pisalo kolk naletov je blo. in vse bi šlo če bi znal vozit v krožiščih, ampak bog obvari spoštovat pravila.

  • jakec1575 22:18 05.junij 2023.

    dars je leglo nesposobnih neodgovornih politicnih parkirancev.

  • Boschtjan Zupanchich 21:05 05.junij 2023.

    PA SAJ JE VSAK DAN TAKO, LE DA JE OB PONEDELJKIH ŠE TOLIKO HUJŠE !!! ! !!! IN KDO JE KRIV ZA TO NESPOSOBNOST UREDITVE PROMETA OZIROMA CEST ???