Avto
11 ogledov

Dars zaprl Povodje, potnike naj pa tišči

tzavto 19.06.13. Pocivalisce Povodje, foto: andrej leban Andrej Leban
Pingpong Darsa s Povodjem na račun plačnikov avtocest. Bizarno odpiranje in zapiranje počivališča.

Počivališče Povodje na gorenjski avtocesti je po kratkotrajnem odprtju znova neuporabno. "Do nadaljnjega, najmanj do ureditve vodovoda, [smo] zaprli obe počivališči Povodje. Počivališči še vedno nista priklopljeni na vodovodno omrežje Občine Vodice, nekdanji najemnik počivališča pa tudi še ni odstranil začasnih objektov, kar bi omogočilo urejeno in varno uporabo počivališča. Kakor je znano, zadevo urejamo po sodni poti," pravijo na Darsu, ki pa je po opozorilu inšpektorja za promet konec aprila po enem letu "začasne" zapore za en mesec vendarle odprl počivališči. Kako potrebni sta, je medtem vsakodnevno dokazovalo veliko ustavljenih voznikov.

Od vprašanja, ali bo treba na vnovično enomesečno odprtje spet čakati eno leto, so se na inšpektoratu ogradili. Kot pravijo, je zapiranje počivališča do enega leta v izključni pristojnosti Darsa na podlagi njim znanih argumentov. Vozniki bodo tako kot v primeru počivališča Lipce v smeri proti Avstriji še naprej talci sodnega spora med Darsom in Janezom Tičarjem glede (ne)podaljšanja najemne pogodbe.

Zdržati treba 50 km 

Dars pravi, da so na skupno 70-kilometrskem kraku gorenjske avtoceste poleg obeh zaprtih počivališč tri velika, na katerih so tudi bencinski servisi, tako da uporabniki avtoceste ne bi smeli biti prikrajšani za počitek. A dejstvo je, da vas, če se po avtocesti peljete iz smeri Primorske proti Gorenjski, ki je tudi sicer ena od najbolj obremenjenih smeri avtocestnega križa, med počivališčem Lom in počivališčem Voklo čaka 50 kilometrov poti brez nobene možnosti za počitek ali uporabo stranišča.

Komentarjev 5
  • Skippy 23:03 24.junij 2013.

    V slovenskih javnih podjetjih niso nikoli razumeli podjetništva. Za krizo v Sloveniji niso krive banke, niti lopovi, ampak popolno nerazumevanje delovanja gospodarstva.

  • cevor 19:02 24.junij 2013.

    To je kriminal brez primere. Tri počivališča zaprta eno leto! pa koga imajo ti Darsovci za norca? kkašna varna uporaba??? 10 let je bilo počivališče odprto, lepo urejeno, zdaj se pa zafkrvajo zaradi ene prikolice in zaprejo celo počivališče. Pa ...prikaži več take gnoje bi moral takoj odpustit in v rti nabrcat pa naj se za svoj denar takole zafrkavajo! Pa res kakšna banana država smo mi, da ENO LETO nihče ne vidi kaj se dogaja in ukrepa!!! Če ne odpsutijo odgovornih na DARSU smo res samo za ukinitev...

  • Pepe007 08:39 24.junij 2013.

    Klasičen primer učinkovitosti podjetja v državni lasti. Njim je vseeno, če bi s tem počivališčem lahko zaslužili nekaj denarja. Višjih plač si zato ne bi smeli izplačati, če bo podjetje imelo dobiček, ga bo pobrala država, če pa zgubo, pa ...prikaži več jo bo prav tako pokrila država. Kaj se hočeš mučiti okrog nekega počivališča? Vsaka rešitev, ki bi bila v smislu nekega dogovora, bi KPK označila za korupcijo. Bolje, da lepo meljejo sodni mlini. Počasneje bodo mleli, toliko bolje bo.