Avto
58 ogledov

Darsovi posnetki šokantnih srečanj na AC

Vožnja v nasprotno smer Dars
Darsove nadzorne kamere na slovenskih cestah vidijo marsikaj. A vožnja v nasprotno smer je gotovo med najbolj nevarnimi.

V zgornjih posnetkih so lanskoletni prizori iz slovenskega avtocestnega omrežja, med drugim iz predora Golovec, odseka Malence in Reber.

Ob teh posnetkih bi moralo zmraziti vsakega voznika. 

"Najpogostejši vzroki za vožnjo v nasprotno smer po AC so vožnja pod vplivom alkohola oziroma drugih psihoaktivnih snovi ter slabše psihofizične sposobnosti; zlasti nekateri starejši niso vajeni vožnje po AC in nehote zapeljejo v nasprotno smer," so pred časom na policiji pojasnili za zurnal24.si. 

Kaj storiti ob nevarnosti vožnje v napačno smer na avtocesti

Če vi zapeljete v napačno smer: takoj se ustavite na odstavnem pasu oziroma najbližjem (desnem) robu vozišča oziroma zunaj vozišča, če je to mogoče, in vključite utripalke. Nemudoma pokličite na pomoč policijo ali Dars, si nadenite odsevnik in se umaknite z vozišča. Nikar ne skušajte voziti vzvratno ali celo obračati.

Če ste obveščeni o vožnji v napačni smeri: zmanjšajte hitrost, po potrebi vključite vse štiri utripalke in vozite posebno previdno po desnem vozišču, svetujejo na policiji.

Komentarjev 2
  • mph 01:14 02.februar 2015.

    Absolutno se strinjam. Žal imamo bedaste kazni za takšne potencialne morilce, raziskanost pa sodeč po novicah, minimalna. Kako jim ne uspe z neštetimi kamerami najti teh norcev, mi ni jasno. Ne verjamem, da bi bistveno več stale malo boljše kamere, ...prikaži več, da bi se dalo prebrat tudi tablico.

  • Papaja Popi 10:17 01.februar 2015.

    Takšnim bi morali takoj zaplenit avto, vzeti vozniško doživljensko, zapreti in oglobiti, da se bo na trepalnicah obrnil.