Avto
69 ogledov

De Meo zapušča Alfino barko

Luca de Meo je dvignil roke nad italijansko športno znamko. Žurnal24 main
Italijanski avtomobilski svet je na začetku tedna pretresla novica, da Luca de Meo, šef znamke Alfa Romeo, zapušča Fiat in se seli k Volkswagnu.

Karizmatičnega De Mea so mnogi videli kot naslednika sedanjega šefa Fiata Sergia Marchionneja, zato je njegov odhod še posebej presenetljiv. Razlogi, da zapušča Alfa Romeo, ki se zadnje čase tako kot ves koncern bori z zelo slabimi prodajnimi rezultati, niso znani, v izjavi za javnost je zapisal le, da želi po sedmih letih slediti novim profesionalnim izzivom. Viri blizu Fiata so dodali, da je dobil zelo zanimivo ponudbo iz Volkswagna. De Mea bo na čelu Alfe nasledil Sergio Cravero.

Po mnenju analitikov je dejanje slab znak predvsem v psihološkem smislu, saj kaže na krizo v znamki, ki želi po športnosti in prestižnosti konkurirati BMW. Novica je zelo slaba tudi za celotni Fiat, katerega prvi mož Marchionne je pred časom priznal, da se bo moral italijanski velikan za preživetje povezati s katero izmed drugih velikih znamk.

De Meo je znan po uspešnem lansiranju Fiatovega cinqecenta, nato pa je prešel k Alfi v upanju, da mu jo uspe dvigniti iz slabih rezultatov, ki so tudi posledica težav s kakovostjo in servisiranjem. Tako Alfa Romeo celo na domačem italijanskem trgu po prodajnih rezultatih gleda v hrbet Volkswagnu ali BMW.

De Meo je odstopil tudi s funkcije generalnega direktorja Abartha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.