Avto
12440 ogledov

Delavca v tovarni Tesla napadel in poškodoval robot

Tesla tovarna Berlin Profimedia
Glede na poročilo poslano regulatorjem je leta 2021 robot v Teslini tovarni v ZDA napadel delavca. Kot piše New York Post mu je prijemalko zaril v roko in hrbet in ga poškodoval.

Teslin programski inženir je utrpel poškodbe, ko ga je napadel okvarjeni robot v tovarni proizvajalca električnih avtomobilov v Austinu v Teksasu (ZDA). Priče so povedale, da je robot, ki je bil zasnovan za premikanje aluminijastih avtomobilskih delov, stisnil inženirja in zaril kovinsko prijemalo v njegov hrbet in roko, na tleh pa je ostala sled krvi.

Inženir je programiral programsko opremo, ki krmili robote , katerih naloga je rezanje avtomobilskih delov iz sveže ulitih kosov aluminija.
Medtem, ko sta bila dva robota onesposobljena, da je lahko inženir s sodelavci delal na strojih, je tretji nenamerno ostal vklopljen – in povzročil "napad", so povedale priče za spletno stran Information.

Inženir je potem, ko je njegov kolega pritisnil gumb za zaustavitev stroja, pred robotom z odprto rano pobegnil, piše New York Post
Iz družbe so sporočila, da inženirjeve poškodbe niso zahtevale odsotnosti z dela. V javnost že dalj časa prihajajo kritike na delovno okolje v Teslini tovarni v Texasu. Podatki kažejo na višjo stopnjo poškodb v primerjavi s povprečjem industrije.

V tovarni so poročali o eni poškodbi na vsakih 26 delavcev. V drugih velikih ameriških avtomobilskih tovarnah je bilo lani to razmerje 1:30.

Pri Tesli so zavrnili komentarje na to temo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • AnGus 15:21 28.december 2023.

    A napadel da ga je? Ste morda malo preveč Terminatorja gledali?! 🙄

  • Avatar NickMason
    NickMason 12:24 28.december 2023.

    Kriminalka,delo za Poirot-a

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 10:39 28.december 2023.

    Kreteni...Zadnjič je nekoga v gozdu v samoobrambi napadla motorna žaga...Branila se je z molkom, dokler jo niso podkupili z bencinom, kreteni...