Avto
42 ogledov

Devetstopenjski menjalnik tudi v Fiat 500X

Fiat 500X
1/15
Fiat
Fiat je po dveh letih od prvega razkritja predserijskega modela končno pokazal novega člana družine 500, mestnega križanca 500X.

Za razliko od enoprosotrca 500 L, ki ga proizvajajo v Kragujevcu v Srbiji, 500 X nastaja v tovarni Melfi v Italiji, na isti liniji kot njegov Jeepov dvojček renegade.

Za mestne in pustolovske duše

Fiat bo 500X ponudil v dveh različicah, urbani z bolj prefinjenih videzom in terenski, ki je z zaščitnimi elementi karoserije robustnejšega videza. Pri Fiatu so ob razkritju v Parizu obljubili številne možnosti kombiniranja barv, platišč in notranjosti, kot tudi širok nabor bencinskih in dizelskih motorjev in menjalnikov. Kot največjo posebnost izpostavljamo prihod devetstopenjskega samodejnega menjalnika, ki je namenjen različicam s štirikolesnim pogonom. Moč bosta na kolesa prenašala tudi petstopenjski in šeststopenjski ročni menjalnik.

Tri izbire voznega režima

Dobil je številne moderne asistenčne varnostne sisteme, voznik pa bo s pomočjo pritiska stikala izbiral med tremi voznimi načini (samodejni, športni in kombiniran), ki voznikovim ukazom prilagajajo odzivnost motorja, zaviranja, odzivnost volanskega mehanizma in prestavna razmerja menjalnika.

Fiat plus namesto punta?

Fiat točnega začetka prodaje in cene na salonu še ni sporočil, na prodaj pa bo leta 2015 v več kot 100 državah po vsem svetu. Zgodba z modeli 500, ki vključuje klasični mali mestni model 500, 500C cabrio, 500 L, 500L trekking in zdaj 500 X še ni končana. Fiat naj bi leta 2016 predstavil še model 500 plus, ki naj bi bil po nekaterih tujih virih zamenjava za punta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.