Avto
10580 ogledov

Dobili smo najboljše težake leta 2020

Mercedes-benz actros Daimler
Katera so najboljša delovna vozila za 2020? Ford je odpeljal domov kar dva naslova.

Mednarodni tovornjak leta, mednarodni dostavnik leta in mednarodni pick-up leta so tri nagrade, ki se jih proizvajalci gospodarskih vozil zelo nadejajo. Te nagrade dokazujejo, da ima nek proizvajalec pravi izdelek za potrebe zasebnikov, prevoznikov, flotnih kupcev ali kogarkoli, ki za svoj posel potrebuje dobro vozilo. 

Letos je nagrado za najboljši tovornjak leta po izboru žirije evropskih specializiranih novinarjev prejel mercedes-benz actros pred ivecom S-way in volvo FH I-save. Posodobljena generacija actrosa si je zmago zagotovil zaradi napredka, ki jih je na področju težkih tovornjakov uvedla na področju tehnologije, udobja, varnosti, ekološkosti in stroškov lastništva.

Ford transit in ranger | Avtor: Ford Ford

Nagrado za najboljši dostavnik leta 2020 je prejel Ford za svoj model transit custom plug-in hybrid. Precej daleč za seboj je po točkah na drugem mestu pustil še enega forda, in sicer hibridizirano različico dizelskega modela transit ecoblue hybrid, ki je nedavno prišel tudi k nam, medtem ko zmagovalca na našem trgu še čakamo. Na tretjem mestu je bil posodobljeni VW transporter T6.1.

Na področju pickupov še ena nagrada za Forda in sicer je bil kot najboljši prepoznan posodobljeni ranger, ki je dobil s prenovo nove učinkovitejše motorje in asistenčne sisteme. Ne daleč za njim se je po točkah uvrstil močno posodobljeni mitsubishi L200, na tretjem mestu pa je bila toyota hilux.

Poleg nagrade za najboljši tovornjak leta so leto drugič podelili tudi nagrado v novi kategoriji najboljše inovacije. Prejel jo je Hyundai za svoj projekt tovornjaka na vodik H2XCient, ki dokazuje, da bo ta energent prihodnosti lahko zelo kmalu poganjal težke tovornjake tudi po evropskih cestah. Testno tovornjak že uporabljajo v Švici.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • slaccesvers 06:50 31.december 2019.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • beaumibel 22:55 30.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • siekmobac 22:19 30.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks