Avto
150 ogledov

Dobrih le polovica otroških sedežev

Otrok v avtu EuroNCAP
Veliko denarja, veliko muzike ne velja vedno, še posebej pa ne pri otroških sedežih. Najnovejši test sedežev za avtomobile je pokazal, da je dobrih le polovica, a nujno najdražjih.

Evropske avtomobilske zvezami, tudi AMZS, opravil podroben test 36 otroških sedežev v šestih različnih kategorijah glede na starost in težo otrok. Splošni vtis je, da so sedeži vse boljši, vseeno pa si jih je le 16 pridobilo oceno "dobro". Končne ocene "zelo dobro" ni prejel noben, na drugi strani lestvice pa je pet modelov (Babystyle oyster, Peg Perego viaggio convertible, Kiddy guardianfix pro, Easycarsear inflatable, Graco junior maxi in Graco logico L) dobilo oceno slabo, dva (Btirax hi-way II in Phil&Teds tott XT) pa pomanjkljivo.

Adac na podlagi testov čelnih in bočnih trkov, načina pripenjanja, ergonomije, lahkote vzdrževanja in vsebnosti škodljivih snovi ugotavlja, da cena ni nikakršno zagotovilo za kakovost. Tako je pri sedežu peg perego viaggio convertible popustil varnostni pas in je otroška lutka sunila močno naprej, pri modelu kiddy guardianfix pa je lutka med trkom celo zdrsnila iz sedeža. In ravno ta sedež je bil med najdražjimi na testu. Je pa razveseljivo dejstvo, da so se glede na prejšnja merjenja proizvajalci precej izboljšali glede vsebnosti škodljivih snovi v izdelkih.

Več o testih sedežev, od katerih je večino na prodaj tudi v naših trgovinah, lahko preberete v TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.