Avto
23 ogledov

Dokazi: Stig je ...

Ben Collins (Foto: Wikimedia) Žurnal24 main
Nekateri pravijo ... da je to Ben Collins. Velika Britanija in dobršen del sveta je obseden z novimi dokazi o pravi identiteti skrivnostnega Stiga.

"Pravijo, da je njegova leva bradavička v obliki dirkališča Nürburgring." Ena izmed tipičnih predstavitev, s katerimi voditelj BBC-jeve oddaje Top Gear Jeremy Clarkson napove skrivnostnega moža v beli opravi, ki naslednji trenutek že divja po dirkališču in postavlja čase, nedostopne celo dirkačem formule 1.

The Sunday Times se je z objavo Stigove identitete znašel pod plazom kritik, saj si večina ljudi v resnici sploh ne želi izvedeti ene najbolj varovanih skrivnosti na svetu, za katero vedo le trije voditelji Top Gear in najvišji člani BBC-ja. Prav to namreč daje oddaji dodaten čar.

O pravi identiteti je bilo v preteklosti spisanih že veliko člankov, med drugim pa se je omenjalo tudi ime Bena Collinsa, nekdanjega dirkača formule 3 in kaskaderja v filmih o James Bondu. The Sunday Times je minule dni objavil po njihovem mnenju trdne dokaze, da je prav Collins resnično tisti mož, ki se skriva pod belo čelado. Do te trditve so prišli na podlagi podatkov o finančnem poslovanju Collinsove družbe z BBC-jem, saj naj bi prihodki s tega naslova konec leta 2003 skokovito narasli. To je bilo prav v času, ko se je v oddaji pojavil beli Stig, potem ko so morali črnega upokojiti zaradi odkritja njegove identitete. BBC trditve The Sunday Timesa zavrača, češ da je Collins s Top Gearom sodeloval javno ob različnih priložnostih, iz tega naslova pa tudi finančne postavke.

Vprašanje glede Stiga pa bo zaposlilo celo britanski pravosodni sistem. Založniška hiša HarperCollins namreč toži BBC, ker je ta prepovedala objavo avtobiografije o Stigu. Resnični Stig naj bi namreč namignil, da je pripravljen povedati več o sebi v knjigi, a so mu na BBC-ju zagrozili s takojšnjim prenehanjem pogodbe in pravnimi posledicami. Stig naj namreč ne bi bil zadovoljen, da mu klavzula prepoveduje javno izpostavljanje, čeprav naj bi z blagovno znamko Stiga trije voditelji Top Geara, poleg Clarksona še James May in Richard Hammond, dodatno služili lepe denarce, sam pa je omejen le na plačo. Ta naj bi bila nekje med 6.000 in 12.000 evrov na epizodo.

Črni Stig aka Perry McCarthy se je izdal prav na podlagi svoje avtobiografije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.