Avto
121 ogledov

Dol jim je padel

avto pajek Facebook
Na Slomškovem trgu Nigrad "izgubil" avto. Oškodovanki bodo škodo poravnali.

"Še vedno poteka preverjanje razlogov za nezgodo, pričakujemo poročilo varnostnega inženirja," po delovni nezgodi, prvi tovrstni v zgodovini Nigrada, pravi pomočnik direktorja Damijan Koletnik. Zgodilo se je v torek popoldan. Voznica je avtomobil, znamke Mercedes, razreda A, parkirala na Slomškovem trgu, po neuradnih informacijah, na prostoru za invalide. Nigradov pajek ga je želel odpeljati, a ko je bil avto v zraku, je prišlo do nesreče in končal je na tleh, na strehi.

"V vsakem primeru je jasno, da je krivda na strani Nigrada in da bomo oškodovanki povrnili nastalo škodo. Če se bo pokazalo, da je šlo za malomarnost pri delu, bomo sprožili disciplinske postopke, če je šlo za tehnično napako, pa bomo opremo popravili," še pravi Koletnik. Škodo na avtomobilu bo sicer ocenila zavarovalnica, kjer ima Nigrad za tovrstne primere urejeno zavarovanje.

Plačala bo kazen

Kljub temu pa bo voznica morala seči v žep. Kršitev so ugotovili mestni redarji, ki so nato tudi poklicali Nigrad za odvoz avtomobila. Kazen za tovrstno kršitev je 80 evrov, v šestnajstih dneh lahko voznica poravna polovično kazen. Drugi del kazni pa predstavlja račun Nigrada, ki ga izda v primeru odvoza nepravilno parkiranega vozila. O računu se bodo na Nigradu verjetno odločili, ko bodo znane ugotovitve varnostnega inženirja.

Komentarjev 10
  • b3180966 07:18 29.november 2013.

    Pri davku na glupost bi ti zagotovo visoko kotiral! S tem, da so delavci Nigrada malomarno opravili svoje delo, so prostor namenjen parkiranju invalidom zasedli za bistveno dlje, kot bi to bilo nujno potrebno. Poleg pa so nepooblaščeno ...prikaži več zaprli še cesto. Voznica vsekaor mora plačati kazen zanepravilno parkiranje. Plačala pa bi naj tudi za odvoz, katerega sploh niso opravili, delavci, kateri so ovirali promet, poškodovali tujo stvar, zasedli prostor za invalida... pa nič? PS- škodo bo itak plačala zavarovalnica?!

  • drmr1980 21:20 28.november 2013.

    Pa sej lastnica je invalid .... v glavi !

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 18:56 28.november 2013.

    Za 80 EUR bo dobila še nov avto. Če to ni posel leta.