Avto
8 ogledov

Dragi, nov avto hočem!

Od starega avtomobila se je nekoč treba posloviti. Žurnal24 main
Ko si ženska nekaj zapiči v glavo, jo je težko prepričati v nasprotno. To velja tudi takrat, ko ugotovi, da je njen avto zrel za menjavo.

Ali je avto res že zrel za menjavo, je seveda drugo vprašanje, o katerem bi moški imeli veliko povedati. Za ženske pa je to vprašanje popolnoma brezpredmetno. Ko odločitev enkrat pade, poti nazaj ni.

Seveda je čakanje na menjavo lahko dolgotrajno, a slej ko prej bo do nje prišlo. Za to je treba poskrbeti. Kakšno taktiko izbrati, pa je odločitev vsake posameznice. Predvsem je treba dobro poznati moškega pri hiši, saj le tako lahko zastavimo pravi načrt.

Pri nekaterih je dovolj že, da se izrazi želja. Za ostale pa je ponavadi treba pripraviti bolj izdelan načrt. Včasih je dovolj neprestano godrnjanje čez to škatlo, ki povzroča več težav kot koristi. Zakaj bi imeli avtomobil, ki redno krči družinski proračun, če si lahko omislimo novejšega in bolj ubogljivega?

Ne gre zanemariti niti vidika varnosti v prometu. Je petnajst let star avto varnejši kot čisto svež malček? Jo v primeru nesreče bolje odneseš v starem avtomobilu, ki ne pozna zračnih blazin, ali v novem, kjer jih je na pretek? Je vsaka pločevina enako kakovostna?

Uspešnost tovrstnih akcij je odvisna od več dejavnikov. Zadnje čase pa največjo nevarnost predstavljata dve besedi: gospodarska kriza. Kaj hitro se zna zgoditi, da bo to odgovor na vsako moledovanje in poskus pregovarjanja. Ne ostane pač nič drugega kot čakati na izhod iz krize, vmes pa sanjati o novem avtomobilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.