Avto
15 ogledov

Dragi, parkiraj ti!

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Parkiraje je nočna mora nekaterih žensk. Če bi se dalo, bi se mu izognila kadarkoli in kjerkoli. To opravilo bi z veseljem prepustila moškim.

Nakupovalna središča so priljubljena destinacija predstavnic ženskega spola. Med vožnjo razmišljaš o vseh trgovinah, kjer mogoče imajo prav tisto krilo, ki ti je tako všeč. Seveda pa bi za zraven potrebovala še eno srajčko in mogoče novo spodnje perilo … Ko prispeš na cilj, pa se zaveš, da te pred vsem tem čaka še ena neprijetna naloga. Kako neprijetna bo, pa je odvisno od števila obiskovalcev.

Parkiranje na parkirišču, ki poka po šivih, je bolj podobno misiji nemogoče kot pa dejanju, ki traja le nekaj sekund. In da bi bilo vse skupaj še bolj popolno, moraš izbirati med dvema parkirnima prostoroma, na katera ne bo šlo drugače, kot da se lotiš bočnega manevra. Da, prav ste prebrale, moje dame, bočno parkiranje.

Likanje gore perila, pomivanje posode, brisanje prahu, pomivanje tal, še puljenje klopov, ki občasno mislijo, da je moj pes hotel, mi je ljubše kot bočno parkiranje. Psihična priprava ne zadostuje, saj mi mali hudiček v možganih ves čas pravi: "Ne bo ti uspelo! Ne bo ti uspelo! Ne bo ti uspelo!"

Prvi poskus. Poskušam se spomniti, kot me je naučil inštruktor, a kaj, ko je bilo to že pred davnimi leti. No, pa gremo. Prižgem vse štiri smernike, menjalnik v vzvratno, avto vzporedno s tistim parkiranim in namotam volan … Ups, preblizu.

Drugi poskus. Dlani so že potne. Hitro pogledam, ali me kdo že gleda, in ponovim postopek. Skoraj se mi že začne smejati, ko … ups, robnik. Kaj mi je že rekel o letnih gumah in robnikih?

Tretji poskus. Občutek imam, da se že nabira občinstvo in da bi lahko celo nekaj zaslužila, če bi pobirala denar za to predstavo. Rečem si: "Še enkrat poskusim. Če mi ne uspe, imam dovolj nakupovanja za danes." Vajo ponovim. Volan vrtim najprej v eno smer, nato v drugo, avtomobil pa celo spravim v tistih nekaj metrov, ki predstavljajo parkirni prostor. Uspela? Ne, nisem. Tretjina avtomobila je preveč na cesti. Grrr!

Razmišljam, ali bi le bilo dobro poskusiti še enkrat ali ne, ko se zgodi tisto. Tisto, na kar sem čakala tako zelo dolgo, se uresniči in moje nakupovanje je rešeno. Nekaj metrov naprej se izprazni parkirno mesto, na katerega lahko avtomobil parkiram tako, kot najbolje znam. Naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.