Avto
201 ogledov

Droste se vrača, Hello menja za Hidrio

Christoph Droste Anže Petkovšek
Dolgoletni prvi mož Helle Saturnus in slovenski menedžer leta Christoph Droste se po nekaj mesecih dela na Kitajskem vrača v Slovenijo, saj bo odslej pomagal korporaciji Hidria.

Christoph Droste je na začetku pomladi po šestih letih vodenja Helle Saturnus na hitro spakiral kovčke, saj so ga v matični družbi Hella premestili na Kitajsko, kjer je prevzel operativno poslovanje tamkajšnje podružnice nemškega giganta s področja svetlobnih teles za avtomobilsko industrijo.

Po pol leta pa se Droste, leta 2011 imenovan za menedžerja leta, že vrača v Slovenijo. Tu je sicer ves čas ostala njegova družina, kar priča o navezanosti na državo, ki je nastala v času šestletnega vodenja Helle Saturnus.

Tretji mož korporacije 

Iz Hidrie so sporočili, da so z Drostejem združili moči, nemški menedžer pa bo s 1. oktobrom zadolžen za operativno poslovanje in "krepitev odličnosti poslovnih procesov v korporaciji," z drugimi besedami, za čim višjo dobičkonosnost izdelkov.

Droste bo uradno zasedal mesto enega od treh podpredsednikov poslovodnega odbora, s tem pa bo takoj na začetku umeščen zelo visoko v družbi, saj bosta nad njim na lestvici le predsednik poslovodnega odbora Iztok Seljak in predsednik upravnega odbora ter hkrati prvi mož korporacije Edvard Svetlik.

O dejanskih razlogih za odhod Drosteja na Kitajsko javnost uradno ni bila nikoli seznanjena, pojavila pa so se namigovanja, da so ga v matični družbi po šestih letih "odžagali," ker je nemška notranja revizija v Helli Saturnus odkrila sumljive posle v poslovanju z nekim nemškim podjetjem, v katerem je bil zaposlen tudi Drostejev sin. Tudi poslovanje Helle Saturnus se je po rekordnih letih obrnilo navzdol.

Namesto Čeha domačin

Hella Saturnus naj bi prav tako po nekaj mesecih že menjala vodstvo. Drostejevega naslednika, Čeha Mareka Rysavya, ki ga slovenska javnost povezuje z ukinitvijo sredstev za legendarni reli Saturnus, bo po pisanju Financ kmalu nadomestil Boštjan Furlan, zdajšnji direktor programa žarometov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.