Avto
415 ogledov

Družinski berlingo odslej tudi na elektriko

Citroën E-berlingo
1/6
Citroën
Citroën berlingo, eden najbolj prodajanih enoprostorcev oziroma kombiniranih vozil v Evropi, bo od jeseni na prodaj z električnim pogonom. Imenoval se bo E-berlingo multispace.

E-berlingo multispace se bo tako pridružil nekaterim pionirjem na tem področju, v prvi vrsti renault kangooju ZE, čeprav bo za razliko od konkurenta na voljo kot povsem potniški avto.

Berlingo bo uporabljal 49-kilovatni električni motor, ki lahko hipno prenese na kolesni par za 200 Nm navora. Energija bo shranjena v dvojcu litij-ionskih baterij s skupaj 22,5 kWh. Po testni normi zmore električni berlingo z enim polnjenjem prevoziti okoli 170 kilometrov.

Citroën zagotavlja, da bo na hitri polnilnici baterijo do 50 odstotkov moč napolniti že po 15 minutah, do 80 odstotkov pa po pol ure. Na standardni postaji (16 A) traja polnilni proces osem ur, na domači vtičnici pa 10 ur. V primerjavi z dizlom naj bi bili stroški vzdrževanja za E-berlinga bistveno nižji.

E-berlingo ima dodano še možnost nadzora določenih funkcij prek aplikacij za pametne naprave, ima tudi sedempalčni zaslon na dotik. Sicer pa še vedno razvaja s kar 675 litri prostora v prtljažniku in veliko pametnimi rešitvami za družinske prevoze.

O ceni ni še nič znanega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.