Avto
24 ogledov

DS 5 z zastavo samostojnosti

DS 5
1/5
DS
Prenovljeni DS 5 je prvi resnično samostojni avtomobil najmlajše evropske avtomobilske znamke DS.

Potem ko so se lani povsem oddvojili od Citroëna, so pri znamki DS pred Ženevo predstavili face-lift svojega paradnega DS 5. Avtomobil je morda izgubil nekaj brezkompromisnosti, je pa s premišljenimi vložki v krom in detajle precej pridobil pri vtisu premium izdelka. Seveda je tudi povsem izgubil vse oznake, ki so predhodnika povezovale s Citroënom. 

Podolgovato šestkotno masko z velikim znamkinim logotom na sredini bomo odslej videvali tudi na prihodnjih DS-ih, pravijo Francozi, drugačna so svetila s "podpisom" LED dnevnih sijalk, dodelava je doletela tudi tiste zadaj.

Znotraj je v kabini nov sedempalčni zaslon na dotik, v avtu je 12 gumbov manj kot prej. Bolj sofisticiran je infotainment, ki odslej pozna lastne aplikacije ter naprednejše funkcije za nadzor nad vzdrževanjem avtomobila. 

Poudarek na dobremu počutju

Notranjost je kakopak sila udobna, na razpolago so tri različne vrste usnja, tu so masažni sedeži in napredni audio sistem znamke Denon. Od tehničnih novosti gre omeni sistem za prepoznavo mrtvih kotov. 

DS 5 bo poganjala šesterica motorjev, med njimi "blue HDI" novi tip PSA motorjev. Tudi hibrid ostaja v ponudbi. Francozi poudarjajo, da je DS 5 predvsem alternativa uveljavljenim premium znamkam, do leta 2020 pa napovedujejo, da bo njihovo paleto predstavljalo šest različnih modelov, tudi limuzina in suv.

Komentarjev 1
  • 4krogci 13:31 17.februar 2015.

    Kaj ta nova znamka DS je Citroen z manj ali z več napakami??