Avto
795 ogledov

DS 7 crossback je novi konkurent audija Q3 in BMW X1

DS 7 crossback
1/16
DS
DS Automobiles, premium znamka koncerna PSA, je pred uradnim razkritjem na avtomobilskem salonu v Ženevi, razkril povsem novi model, križanca DS 7 crossback.

Kompaktni križanec je ključni model za mlado znamko, ki z obliko in vsebino cilja na kupce, ki vozila iščejo v premium razredu.

PSA z znamko DS ponuja drugačne materiale, kot pri Peugeotu in Citroënu, poudarek je na oblikovnih detajlih, ki izvirajo iz sveta mode in dizajna. Vozilo je narejeno na koncernski modularni platformi EMP2, na kateri izdelujejo novi peugeot 3008, na njej pa bo nastajal tudi Oplov kompaktni križanec grandland X.

PSA predstavlja osemstopenjski samodejni menjalnik

Posebno pozornost privlači osemstopenjski samodejni menjalnik, ki ga lahko že letos pričakujemo tudi v modelih znamk Peugeot in Citroën, sistem night vision, 12-palčni zaslon LCD, audio sistem s 14 zvočniki, prilagodljivi led žarometi spredaj, številni elektronski sistemi za pomoč vozniku, vozilo ima tudi prilagodljivo vzmetenje …

Tudi zmogljivi priključni hibrid

V ponudbi bo šest motorjev, dva dizelska z močjo 97 kilovatov (130 KM) in 134 kilovatov moči (180 KM), trije bencinski motorji z močjo 97 kilovatov (130 KM), 134 kilovatov moči (180 KM) oziroma 168 kilovatov moči (225 KM). Na izbiro bo tudi hibridni pogonski sklop oziroma priključni hibrid, ki bo kombiniral bencinski in električni motor z 224 kilovatov moči (300 KM) s pogonom na vsa štiri kolesa in avtonomijo do 60 kilometrov vožnje zgolj na elektriko.

DS 7 crossback | Avtor: DS DS


Poleg omenjenega osemstopenjskega samodejnega menjalnika bo na voljo, odvisno od motorja, tudi šeststopenjski ročni menjalnik.

DS 7 crossbacka bodo izdelovali v tovarni v Mulhousu v Franciji in v Šenzenu na Kitajskem.

Lani padec prodaje

Šef PSA Carlos Tavares je predstavitev novega modela znamke DS pospremil z besedami: "Menim, da je to nov mejnik za znamko. To je pomemben model za nadaljnji razvoj znamke in njeno prihodnost. To je prvi model druge generacije vozil znamke DS.“

Prodaja znamke DS je v letu 2016 v primerjavi z letom 2015 padla za 16 odstotkov, iz 102.335 vozil na 85.981 vozil. Prodaja v Evropi je nazadovala za 14,7 odstotka na 65.452 prodanih vozil. Prodaja je padla tudi v Aziji in na Kitajskem, ki predstavlja močan trg za znamko DS.

Pri PSA načrtujejo, da bodo do leta 2019 predstavili še nekaj novih SUV modelov, kot tudi električni avtomobil. Lani jeseni se je govorilo o manjšem križancu DS 3, s katerim bi na trgu konkurirali miniju countrymanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.