Avto
17 ogledov

DS4 najlepši avtomobil

1/17
Žurnal24 main
Več kot 60 tisoč uporabnikov interneta iz 62 držav je izbralo "Najlepši avto leta"! Največ glasov je prejel drugi model iz Citroënove linije DS, DS4.

Več o bratskem citroënu C4, ki smo ga prvi preizkusili na testu, lahko preberete tukaj.

Poleg tega priznanja širše javnosti je posebej za to priložnost zbrana žirija, v kateri so sedele vidne osebnosti s področja oblikovanja, športa, kulture in medijev, avtomobilu citroën DS4 podelila še nagrado za "najlepši interier".

DS4, ki je bil svetu premierno predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu oktobra 2010 daje poudarek slogu. Izraža svojo posebno naravo s poudarjenim simbolom dvojne puščice na prednji okrasni maski, z logom DS na pokrovu motorja in s svetlobnimi vodili, vidnimi podnevi in ponoči.

Prav tako prefinjeno oblikovan profil se ponaša s kromanimi obrobami zatemnjenih bočnih stekel, z mišičastimi blatniškimi koši, ki poudarjajo velika kolesa – tja do 19 palcev –, in napeto streho, ki se zaključi z dodelanim spojlerjem za še več dinamike.

Po zgledu stila zunanjosti tudi potniški prostor izžareva moč, dinamiko in prefinjenost: školjkasti prednji sedeži s strukturo "Bracelet" iz polnega zrnastega usnja, izoblikovana in na otip izjemno kakovostna armaturna plošča, potniški prostor, v katerem dominira panoramsko vetrobransko steklo, ki se nadaljuje v temen strop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.