Avto
15 ogledov

Duster spet dviga prah

Dacia duster
1/8
Žurnal24 main
Za zmago na znameniti dirki, vzpon na Pikes Peak, se bo letos potegovala tudi dacia duster. Strokovnjaki Renault Sport Technologies v ta namen že pripravljajo posebno različico dusterja.

Dacia se loteva novega razburljivega izziva: gorske hitrostne preizkušnje Pikes Peak International Hill Climb.

Na podlagi izkušenj, ki jih je pridobila v dirkah na ledu za pokal Andros v Franciji, kjer je s štirikratnim svetovnim prvakom formule 1 Alainom Prostom dvakrat zapored osvojila naslov podprvaka, bo Dacia v sodelovanju s strokovnjaki Renault Sport Technologies pripravila posebno različico dusterja, s katerim se bo udeležila tega legendarnega ameriškega tekmovanja.

Ambiciozen projekt
V zadnjih dveh tekmovalnih sezonah je Dacia z dirkalnikom duster glace dvakrat zapored osvojila naslov podprvaka v tekmovanju za pokal Andros, ambicije znamke Dacia pa segajo še dlje. Najnovejši izziv, ki se ga loteva Dacia, je udeležba v najbolj sloviti gorski dirki na svetu – Pikes Peak v Koloradu (ZDA). Ta dirka bo letos potekala 26. junija. V nasprotju s slovitim motom barona Pierra de Coubertina Dacia ne verjame, da je pomembno "le" sodelovati, zato je za to dirko izbrala trikratnega prvaka pokala Andros in enega največjih mojstrov dirkaškega drsenja na ledu Jeana-Philippa Dayrauta. V sodelovanju z Dayrautovim podjetjem "VIP Challenge" bodo strokovnjaki Renault Sport Technologies in Tork Engineering pripravili poseben dirkalnik dacia duster. Ta bo imel motor z največjo močjo 850 KM in bo prilagojen tehničnim predpisom gorske dirke Pikes Peak ter posebno zahtevnim razmeram dirke, ki je znana tudi kot "Race to the Clouds".

Podrobnosti tega programa in tehnični podatki posebne tekmovalne izvedenke modela dacia duster bodo objavljene čez nekaj tednov ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.