Avto
8 ogledov

Eden od desetih že po gobe

Uničeni redki lamborghini.
1/7
Žurnal24 main
Prvi od zgolj desetih primerkov lamborghinija murcielaga LP670-4 SV China Edition je že doživel bridko smrt.

Neznan voznik je v Pekingu do konca razbil prestižnega lamborghinija, ki ga je proizvajalec predstavil pred nekaj meseci na pekinškem avtosalonu.

Nesreča se je zgodila 6. junija. Po dostopnih podatkih je voznik pri hitrosti okoli 180 km/h izgubil oblast nad vozilom in trčil v drevesa. Na srečo sta jo tako voznik kot sovoznik odnesla le z lažjimi poškodbami, čeprav nista bila pripeta s pasovi.

Izdelali so jih le deset
Lamborghini murcielago LP670-4 SV China Edition je nadgradnja že tako najmočnejše različice tega superšportnika super veloce. Navzven ga je mogoče spoznati po oranžno-črnem traku prek motornega pokrova, ne manjka pa niti ploščica s serijsko številko in imenom lastnika.

Avtomobil poganja 6,5-litrski V12 s 493 kW (670 KM) moči, kar zadostuje za 342 km/h in pospešek 3,2 sekunde od 0 do 100 km/h. Tehta vsega 1565 kg, tako da je razmerje med maso in močjo 2,3 kilograma na konjsko moč. Cena ni znana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.