Avto
20 ogledov

Ekskluziva za stoti rojstni dan

Chevrolet corvette centennial edition 2012
1/9
Žurnal24 main
Chevrolet bo stoti rojstni dan obeležil s predstavitvijo posebnega modela svojega športnega modela corvette v elegantni črni barvi, z edinstvenimi oblikovnimi elementi in značilno tehnologijo.

Chevrolet, ki ga je pred sto leti ustanovil pionir dirkanja Louis Chevrolet, bo svojo uspešno dediščino praznoval z avtomobilom chevrolet corvette centennial edition 2012.

Paket centennial edition 2012 bo od poletja dalje na voljo za vse modele corvette, vključno z različicami grand sport, Z06 in ZR1. Posebni paket črpa navdih iz Chevroletove dirkalne dediščine. Chevrolet bo svoj jubilejni primerek prodal 9. aprila na dražbi zbirateljskih vozil družbe Barrett-Jackson v West Palm Beachu na Floridi, v ZDA, izkupiček pa bo namenil skladu za zdravljenje raka pri otrocih Austin Hatcher Foundation for Pediatric Cancer. Na dražbi bo ponujeno stoto izdelano vozilo corvette 2012 z identifikacijsko številko vozila, ki se konča s številko 00100.

Ekskluzivni paket opreme je na voljo izključno v kovinski ogljeno črni barvi, s satenasto črnimi poslikavami ter z edinstvenimi satenasto črnimi kolesi centennial in rdečimi zavornimi čeljustmi. Platišča so izdelana iz lahkega litega aluminija in so pri modelu Z06 obrobljena s tanko rdečo obrobo. Platišča so odvisna od različice modela corvette in vključujejo 18/19-palčna platišča za različice coupe, kabriolet in grand sport ter 19/20-palčna platišča za različici Z06 in ZR1. Vsi modeli avtomobila so opremljeni s sistemom magnetnega krmiljenja podvozja (Magnetic Selective Ride Control), vzmetenjem z najhitrejšim odzivnim časom, ki je bilo prvič predstavljeno v modelu corvette.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.