Avto
46 ogledov

Električni espace je naj ZM vozilo

Renault espace na električni pogon, zmagovalec dvomesečnega natečaja Žurnal24 main
Veliki zmagovalec natečaja za naj ZM vozilo je Andrej Pečjak s predelanim espaceom na električni pogon.

Komisija Žurnala24, Zavarovalnice Maribor in podjetja Artemiso je po natančnem ovrednotenju vseh finalistov, ki so ustrezali pogojem dvomesečne nagradne akcije, sklenila, da si nagrado v skupni vrednosti 572 evrov zasluži lastnik električnega espacea.

Kljub močni konkurenci, ki so jo izbrancu v dva meseca trajajočem natečaju predstavljala številna tako ali drugače markantna vozila, je prevladala odločitev, ki odraža vse aktualnejši prehod avtomobilske industrije s klasičnega pogona na energijo iz obnovljivih virov.

Domače znanje prihodnosti
Predelano vozilo lahko po navedbah njegovega lastnika vozi na elektriko od 150 do 200 kilometrov daleč, pri čemer doseže najvišjo hitrost 120 km/h. Če se v pogon vključi še klasični dizelski agregat, se domet avtomobila podvoji. V vozilo je poleg znanja vloženega tudi ogromno časa, saj je lastnik za predelavo potreboval leto in pol.

Za svoj trud bo prejel kasko zavarovanje Zavarovalnice Maribor in BMW Trening voznikov v skupni vrednosti maksimalno 572 evrov (odvisno od vrednosti kasko zavarovanja). Vozilo in njegovega lastnika bomo našim bralcem v prihodnje podrobneje predstavili.

Avgustovski nagrajenci z avtokozmetiko so:
Mesečno nagrado avtokozmetike po izboru glasovalcev so si prislužili lastniki naslednjih avtomobilov:

1. twingo sound
2. mehari 1973
3. citroën AX

Med glasovalci smo izžrebali tudi prejemnike nagrad – kocev za piknik in paketov kozmetike Kancilja:

Prejemniki kocev za piknik :

1. Andrej Plevnjak
2. Luka Osterc
3. Tajda Planinc
4. Tanja Čresnjar
5. Aleš Pestotnik

Prejemniki kozmetike Kancilja:

1. Alenka Kranjc
2. Matevž Čokl
3. Ivanka Peternel
4. Marko Vidič
5. Peter Brovč
6. Samo Čede
7. Tilen Petkovski
8. Primož Jazbec
9. Rok Urh
10. Irena Kohne

Izžrebance pozivamo, naj se čim prej javijo na elektronski naslov najzmvozilo@zurnal24.si in pustijo kontaktne podatke, da jim bomo lahko dostavili nagrade.

Vsem drugim, ki ste sodelovali v nagradnem izboru, bodisi kot prijavitelji vozil bodisi kot glasovalci, se zahvaljujemo in vas vabimo k sodelovanju v naših prihodnjih nagradnih igrah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.